Реализиралият втория гол при успеха на Левски срещу Славия (2:0) се изказа ласкаво за противника на „сините“. Петков спечели приза за Играч на мача, но отчете, че Славия е тим, който е способен да победи всеки един в първенството на България.

„С оглед на мача и на това, че смятам, че имахме малко време като отбор да се съберем, смятам, че първото полувреме стояхме добре и изпълнявахме указанията. Второто полувреме се уморихме и това се видя. Това е футболът, но се радваме за трите точки“, каза Петков.

„Те играят нападателен и директен футбол. Може би са един от отборите, който може да победи всеки. Всички мачове срещу тях са трудни. Всички показахме характер и искахме победата. До 90-ата минута всеки тичаше, макар че бяхме изморени и вкарахме втори гол, с който решихме мача“.

„Нашият отбор има доста лидери, не мисля, че аз съм един от тях. Давам всичко от себе си и се надявам добрите ми представяния да продължат и всичко да е наред. Надявам се в сряда срещу Лудогорец да изглеждаме по-добре“, завърши Марин Петков.