Левски понапомпа мускули по време на паузата за националните отбори. "Сините" демонстрираха приятен и ефективен футбол в контролата си с дубайския Емирейтс, с която приключиха лагера си в Банско и която спечелиха с лекота с 4:0. 

Момчетата на Петър Хубчев решиха всичко между 10-та и 29-та минути, когато взеха недостижима преднина. Мартин Петков откри в 10-та минута, Дени Алар удвои от дузпа в 21-та, а Насиру Мохамед оформи класиката в 29-та. В края младият вратар Петър Иванов спаси и дузпа, а с последния удар в мача Алар оформи крайния резултат. 

Наставникът беше пуснал доста млади момчета, като Мартин Петков, Александър Георгиев, Кирил Киров и Костадин Илиев започнаха като титуляри и оставиха много добри впечатления с изявите си. Петков, както и записалият малко минути след трансфера си през юли Насиру Мохамед бяха най-добрите на терена и създадоха всичко опасно в предни позиции, за което заслужават само похвали. 

Левски проведе страхотна първа част, в която направо се разправи със съперника си. Много силно се включи младият Мартин Петков, който не спираше да тормози защитата на съперника. И се отличи с попадение още в 10-та минута при първата опасна атака на тима си. 

Тогава Асен Чандъров с хубав пас намери Насиру Мохамед, който пусна в уличка по десния фланг за нахлуващия млад краен защитник Кирил Киров. Той пусна страхотен пас около точката на дузпата, където Петков беше оставен непокрит и той с хубав удар до дясната греда препарира вратаря за 1:0. 

Българският тим продължи да атакува по-опасно, а другият много активен на терена Насиру Мохамед също опитваше много интересни неща в предни позиции. При един негов страхотен пробив защитата на Емирейтс едва се справи да избие в корнер. След изпълнението му Дени Алар стреля с глава от чиста позиция, но слабо и вратарят улови. 

В 21-та минута Левски стигна и до втори гол. Тогава Мартин Петков направи поредния си силен пробив, преодоля защитник на скорост и нахлу в наказателното поле, където беше подкосен. Безспорна дузпа, а зад топката застана Дени Алар. Австриецът би силно, вратарят докачи топката, но тя се озова в мрежата му за 2:0. 

"Сините" продължиха да задържат топката и да правят интересните атаки. Арабите се бяха надъхали и влизаха много остро, но футболните им качества определено не бяха впечатляващи. Мартин Петков не спираше да ги тормози с пробивите си, а в 24-та минута негов хубав изстрел извън наказателното поле излезе в аут. 

Логичното обаче се случи в 29-та минута, когато резултатът стана класически. Тогава Петков пусна страхотен пас за Насиру Мохамед, който напредна на скорост зад защитата на съперника и нахлу в половината му. Преди наказателното поле крилото стреля премерено и точно под плонжа на вратаря, за да направи 3:0. 

След тази развръзка арабите погледнаха по-смело напред, но така и не стигнаха до чисто положение чак до 44-та минута. Тогава централният им нападател се справи с Холмар Ейолфсон в наказателното поле, освободи си позиция за стрелба, но прати топката високо над вратата. 

Последното положение преди почивката се откри пред най-добрия за Левски през това полувреме Мартин Петков, който се освободи от защитник в наказателното поле и стреля, но слабо и право в ръцете на вратаря. Той беше и загубил позиция и затова ударът му не се получи. Така почивката дойде при три гола аванс на Левски. 

След подновяването на играта "сините" малко понамалиха оборотите, като по-скоро пробваха различни тактически варианти. Те пробваха да видят как ще се развият нещата, ако изтеглят противника в половината си и го нападат на контри. 

И след 60-та минута имаха два сериозни шанса, при които бързият Насиру Мохамед се озова на стрелкова позиция, но и двата пъти стражът с много мъка спаси изстрелите му и така статуквото в резултата се запази непроменено. 

Левски постепенно свали още повече скоростта, а арабите погледнаха по-смело напред. Те стигнаха до пряк свободен удар в 72-та минута, но Ники Михайлов спаси с вещина. Веднага след това стражът отстъпи мястото си на младия Петър Иванов, който блесна секунди по-късно. 

В 75-та минута младокът Костадин Илиев задържа футболист на арабите за фланелката в наказателното поле и Емирейтс получи дузпа. Централният нападател на тима стреля мощно от бялата точка в долния ляв ъгъл, но Иванов показа страхотен рефлекс и спаси изстрела от бялата точка. 

До края мачът се доиграваше, тъй като младите играчи на Левски свършиха въздуха. Арабите вдигнаха леко оборотите и можеха да стигнат до почетния гол в 87-та минута, когато централният им нападател, който изпусна дузпата преди това, нахлу в наказателното поле, разходи се покрай Кирил Киров и се озова сам срещу Петър Иванов от малък ъгъл, но ударът му срещна дясната греда от външната ѝ страна и излезе в аут.

В последните секунди на двубоя остана време за Дени Алар да оформи крайното 4:0 след пас от младия Александър Георгиев, оставил го сам срещу вратаря. Той го преодоля за четвърти път, а веднага след това реферът даде и последния сигнал на двубоя. 

Така "сините" завършиха минилагера в Банско с хубава победа и започват подготовката си за мача с Черно море от 9-ия кръг с настроение и след хубав футбол. 

Стартовият състав на Левски: 

Левски: 13. Николай Михайлов, 71. Кирил Киров, 5. Холмар Ейолфсон, 30. Костадин Илиев, 26. Александър Георгиев, 70. Мартин Райнов, 21. Асен Чандъров, 10. Франко Мазурек, 18. Насиру Мохамед, 79. Мартин Петков, 9. Дени Алар

Резерви: 12. Петър Иванов, 45. Пламен Андреев, 20. Живко Миланов, 19. Янис Каргас, 22. Нуно Рейш, 24. Георги Атанасов, 23. Хали Тиам, 25. Николай Архангелов, 27. Мартин Д. Петков, 93. Богдан Костов, 7. Паулиньо. 


МАЧЪТ НА ЖИВО: 

90+1' - КРАЙ НА МАЧА! Левски - Емирейтс 4:0!

90+1' - ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ - 4:0! След пряк свободен удар топката беше отклонена от Александър Георгиев за Дени Алар сам срещу вратаря, австриецът с хубав удар го преодоля и оформи крайния резултат в полза на тима си. 

90' - Четвърта смяна в Левски. Излиза Насиру Мохамед, влиза младият Георги Атанасов. 

87' - Греда за Емирейтс. Централният нападател на тима, който изпусна и дузпата, се разходи покрай младите защитници на Левски и сам си извоюва позиция срещу Петър Иванов. Ударът му от малък ъгъл обаче срещна дясната греда от външната ѝ страна. 

85' - Трета смяна в Левски. Излиза направилият много силен мач Мартин Петков, влиза Богдан Костов. 

75' - Младият Петър Иванов спасява дузпа! Костадин Илиев направи дузпа, като задържа съперник за фланелката в наказателното поле. Централният нападател на Емирейтс стреля силно в долния ляв ъгъл, но Иванов показа страхотен рефлекс и изби. 

73' - Втора смяна в Левски, излиза Ники Михайлов, влиза Петър Иванов. 

72' - Изстрел на Емирейтс от пряк свободен удар на около 18 метра от голлинията, но Ники Михайлов се намеси великолепно и изби топката на безопасна дистанция. 

63' - Нова ситуация за Левски на скорост. Топката стигна до Насиру Мохамед пред наказателното поле, той нахлу и си откри позиция, но изстрелът му беше отразен от вратаря. 

61' - Хубава контра за Левски, при която Франко Мазурек нахлу в половината на Емирейтс, пусна пас за Насиру Мохамед, който центрира прострелно успоредно на голлинията за Дени Алар, но в последния момент защитник на съперника изби. 

56' - Първа смяна в Левски. Излиза Мартин Райнов, влиза младият Николай Архангелов. 

47' - Холмар получава първия жълт картон за играч на Левски, след като позволи да бъде изпреварен на скорост от съперник, задържа го и предотврати головата опасност. Личи си, че исландецът е загубил от скоростта си по време на лечението си от тежката травма. 

46' - Начало на второто полувреме!

45+1' - Край на първата част на мача! Левски води на Емирейтс с 3:0!

45' - Хубава атака по фланга завърши с пас за Мартин Петков пред наказателното поле, той се справи със защитник и стреля, но слабо в ръцете на вратаря. 

44' - Първи опасен изстрел на Емирейтс в мача. Централният нападател на тима се справи с Холмар в наказателното поле и си извоюва позиция за стрелба, но топката мина на около половин метър в аут и не се наложи на Михайлов да се намесва. 

36' - Поредно брутално влизане на играч на Емирейтс тръшна на земята Холмар Ейолфсон. Левскарите за миг изтръпнаха, че исландецът е контузен, но той стана на крака и поиска сметка от съперника си за действията му. Всичко се размина с жълт картон за арабина и уплаха за Ейолфсон. 

33' - Грешка при изнасянето на топката от страна на Левски доведе и до първата възможност за Емирейтс. Ударът на играча на арабския тим обаче беше твърде слаб и твърде неточен, а Ники Михайлов не се наложи да се намесва. 

29' - ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ - 3:0! Левски прави преднината си класическа, когато Мартин Петков изведе с хубав пас Насиру Мохамед, той напредна до наказателното поле и с прекрасен премерен удар по земя прати топката под плонжа на вратаря в долния ляв ъгъл. 

28' - Арабите са доста груби и влизат остро в единоборства, като получиха и два жълти картона за това. На тъчлинията имаше и напрежение между Мартин Петков и играч на Емирейтс. 

24' - Нов опит на Мартин Петков да се разпише с удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата в аут. 

21' - ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ - 2:0! Дени Алар бележи от дузпа, макар вратарят да докосна топката след удара му. Наказателният удар беше отсъден за нарушение в наказателното поле срещу нахлулия на скорост в него Мартин Петков. Безспорна дузпа и втори гол за "сините". 

15' - Страхотна възможност за Левски. Насиру Мохамед направи хубав пробив, но изстрелът му беше избит в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Дени Алар игра с глава, но топката мина на сантиметри от вратата. 

13' - Първа възможност и за арабите, но едно центриране, което се превърна в насочен към сглобката на вратата удар, беше отразено от Николай Михайлов, който улови без никакъв проблем. 

10' - ГОЛ ЗА ЛЕВСКИ - 1:0! Младият Мартин Петков открива резултата след страхотна атака на Левски. Насиру Мохамед пусна в уличка на скорост за Кирил Киров, който пусна страхотен пас на Петков около точката на дузпата, неговият удар беше много добре насочен в долния десен ъгъл и голът беше факт. 

8' - По-активна игра на Левски в първите минути, но засега няма чисти положения. Прави впечатление, че четирите млади момчета в стартовия състав се включват с желание. 

1' - Начало на мача!