Левски е готов с вариант за привличане на още един нападател, в случай че Рикардиньо бъде продаден. Столичани са на финалната права в преговорите с голмайстора на efbet Лига Алекс Колев, но освен него на "Герена" може да се озове и Димитър Митков от Локомотив София. Неговият договор с "железничарите" изтича и той може да премине при "сините" като свободен агент. 

Станислав Генчев познава отлично качествата на 24-годишния таран, с когото работиха в „Надежда“. Треньорът смята да използва  система с двама централни нападатели и няма да е изненада, ако през новия сезон това са Колев и Митков. 

От Левски са решили да се разделят с Рикардиньо, ако в клуба пристигне добра оферта за него. В началото на годината нападателят беше желан от Виктория Пилзен и руския Урал. Сега се очаква чехите да пратят нова оферта за бразилеца. Интерес към него има още от Белгия, Полша и Русия. 

24-годишният Димитър Митков вкара 6 гола в 34 мача през миналия сезон. Той е част от Локомотив София от началото на 2022 година, като изкара шест месеца под наем и в Рубин Казан. 

Нападателят е юноша на Лудогорец, като освен това е играл и за ЦСКА 1948.