Легендата на Левски - Михаил Вълчев - заяви пред "Мач Телеграф", че силните играчи бързо се адаптират. Той сподели коментара си за равенството 0:0 с Арда и отсече, че новото попълнение на "сините" Алекс Колев може да свърши много работа в нападение.

"Има недоволство сред феновете след второто поредно равенство 0:0 в контролите. Явно отборът не играе на нужното ниво в нападение. Трябва да се реализират създадените положения пред противниковата врата. Много зависи занапред какъв стил на игра ще налага треньорът. Левски винаги е играл активно в атака и е създавал положения, които да реализира.

Явно в тези два мача с Арда и с Черно море не се получи точно така. Силно се надявам новите попълнения да са на нужното ниво и да успеят бързо да се адаптират. За футболисти, които имат качества, адаптацията е много по-лесна. Когато е по-притеснен даден играч и има съмнения във възможностите си и идва от по-малък клуб в по-голям като Левски, може да отнеме повече време за адаптацията. Това за "сините" няма да е добре. За Левски ще е отлично, ако новите се адаптират в максимално кратки срокове", започна Вълчев.

"Алекс Колев има качества. Той е добър футболист, който има нюх за вкарване на голове. Той задържа добре топката и играе добре с глава. Би трябвало да успее да помогне на отбора. Дано му потръгне в началото, за да не изпадне в психическо затруднение.

Това е Левски и нещата са много по-различни. Той е юноша на клуба и това го знае. В провинциалните клубове не са точно така нещата и дори, когато се стигне до поражение, няма това напрежение, което може да има при загуба на Левски. Бъдещето ще покаже, но според мен Алекс Колев ще е от полза на отбора и ще върши доста работа", заяви Вълчев.

"Схемата на игра при Станислав Генчев ще бъде 3-5-2. Принципно Левски винаги е играл с крила. Ще видим дали това ще е точната схема за отбора. Предполагам, че може и да се стигне до промяна на схемата в някои срещи и Генчев ще прецени коя ще свърши най-добре работа", завърши легендата на "сините".