Наставникът на Левски – Николай Костов, говори след втората поредна победа на „сините“ в контрола с 2:1. След успеха над Пирин с този резултат, сега дойде и победа над новака в efbet Лига Етър, но в Правец.

Костов коментира селекцията на тима, кой ще е капитан на отбора през сезона и кадровите проблеми, които имат столичани. Той определи и работата на Станимир Стоилов като „положителна“.

„Доволен съм от условията, които имаме за подготовка. Проведохме 12 тренировки, 2 контроли. Видяхте, че отборът на Етър беше по-свеж. Има натрупана умора при нас, работим, акцентът на работа е около владеенето на топката. Нашите футболисти се стараят максимално. Връзката между халфове и нападатели не се получава. Действаме мудно там, но се надявам до шампионата да се подобрим“, каза той минути след края на мача в Правец.

„Не съм си писал за мисленето, записах си неща, които не мога да споделя с вас. Пиша си относно играта и какво трябва да изпълняват играчите. Особено нещата, които не се получават. Играем малко скучно, защото нашите футболисти използват прекалено много подавания при граденето на играта“.

Startphoto.bg
67 снимки

„Всичко, което е работил Станимир Стоилов, е положително за нас. Ние просто трябва да подобрим владението на топката и да доминираме. Ако трябва да коментирам днешната игра, не съм доволен. Когато Етър владееше топката, ние бяхме много бавни“, коментира той промените, които ще въведе в Левски.

„Вече имаме трима капитани. Вече не са и тримата вратари – Краев, Сонко Сундберг и Михайлов“.

 „Имаме много добри условия и работна среда. С Наско Сираков обсъдихме нещата за развитието на отбора. Въоръжаваме се с оптимизъм. Трябва да вярваме и с подкрепата на феновете да се борим за първото място“, оптимистичен е наставникът на „сините“.

„Кордоба има дискомфорт, в последния момент го пуснахме. Роналдо също не е готов за игра, надяваме се за началото на шампионата по 60-70 минути да могат да играят. Асен Митков е много добре. Той мина преглед вчера, днес пропусна тренировката. Той е много ценен играч и от утре влиза в отбора“, завърши Костов по повод състоянието на някои от играчите си.