Левски ще се подсили с хърватския защитник Марко Столник. Бранителят ще бъде свободен да пристигне на "Герена" на 1 юли, след като му изтече договорът с румънския УТА Арад. Към момента бранителят продължава да тренира с клуба от северната ни съседка.

В сряда УТА Арад замина на подготвителен лагер в Словния, като Столник не попадна сред избраниците на треньора Мирча Редник. 27-годишният футболист може да пристигне в Левски и по-рано при добро стечение на обстоятелствата и разбирателство между двете страни.

Марко Столник може да играе и като дефанзивен халф, което е добре дошло за Станислав Генчев, който иска да подсили тима в средата на терена. През миналия сезон хърватският играч е твърд титуляр с 30 мача за УТА Арад. Той има мачове за юношеските национални отбори на Хърватия до 17 и до 19 години. Столник започва футболната си кариера във Вараждин, след което преминава в школата на Динамо Загреб. Играе за втория отбор на гранда от столицата, след което носи екипите още на Локомотива Загреб, Вараждин и латвийския Ауда.