Треньорът на Левски - Станислав Генчев, коментира представянето и състоянието на отбора след победата с 2:0 над Спартак Плевен в първа контрола от лятната подготовка.
 
"Доволен съм от старанието на футболистите. Наясно съм, че ще имаме затруднения относно това, че сменихме системата на игра. Натоварванията през седмицата бяха доста сериозни. Най-много съм доволен от старанието и желанието да изпълняват задачите, които са им поставени. Не съм доволен от големия брой пропуски, които направихме.
 
Имали сме прекалено малко тактически тренировки до момента. Първите дни от лагера тук наблягахме повече на физическата подготовка. Радва ме първият гол, който отбелязахме. С всяка една тренировка трябва да ставаме по-добри.
 
Оплаквания няма - футболистите знаят, че това е правилният начин. Колкото повече се влагат, толкова по-лесно ще им бъде в мачовете", заяви Генчев.
 
Той обясни отсъствието на някои играчи в контролата, както и представянето на новите попълнение. 
 
"Алекс Колев има прекалено малко тренировки, за да го рискуваме да играе в мача. Алдаир се вписва много добре, вса пак идва от Европа. На Майкон ще му трябва малко повече време. Иван Андонов имаше проблем с китката - след два или три дни ще се включи наравно със своите колеги. Рикардиньо вчера получи лека травма, а Мислович е болен и затова пропусна контролата.
 
Да си треньор на най-великия български отбор е много вълнуващо. Щастлив съм и се надявам с играта си да накараме хората да пълнят трибуните на всеки един мач", каза още Генчев.