Президентът в оставка на Българския футболен съюз Борислав Михайлов официално откри Конгреса за избор на нов ръководител на футболната ни централа. Той разкри, че регистрираните делегати са 464, което е достатъчно Общото събрание на БФС да започне в столичен хотел.

"Боли ме от това, че усърдната работа, следването на стратегията стъпка по стъпка, изпълнението и преизпълнението на поставените цели и задачи, усилията на БФС под мое ръководство да положи основите на добро и светло бъдеще, всичко това бе зачеркнато по агресивен, циничен и пошъл начин", обяви Борислав Михайлов.

startphoto.bg
100 снимки

Това бяха думите, с които той откри Конгреса за избор на нов президент, който се провежда в София. Присъстващите делегати са 464.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Конгресът на БФС (ВИДЕО)

"Всеки може да говори за цветя и рози, всеки може да говори за най-добрите практики и да дава пример за най-развитите страни, но тънкият и важният момент е да осъзнаваш своята реалност, да осъзнаваш политическите, икономическите и демографските обстоятелства, които няма как да финтираш и да пренебрегнеш само с помпозни философии, най-общо казано – да бъдеш реалист, да владееш ситуацията с всичките й особености и да се стараеш да надграждаш. Това правих аз, това правихме в последните 18 толкова трудни за държавата ни години. Всички трябва да признаем, че футболът е следствие на държавата и обществото, а не обратното", каза още Михайлов.

Той призова за разграничение между популизъм и работа преди да започне отчета си пред присъстващите.

БТА
23 снимки

"Ще може да направите реална сметка за разликата между автентичния ангажимент и популизма с етикет ангажимент. Него, предполагам, ще го чувате доста в хода на предстоящото събрание. Изводът оставям на вас, господа делегати", каза Михайлов.