Един от тримата собственици на Левски Иво Тонев отсече в Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че собствеността на тима от Герена е ясна и поясни, че няма нищо скрито и тайно около нея. Той добави, че тази тема е изчерпана.

„Собствеността на Левски е изчерпана тема. Всякакви хора се упражняваха на нея, включително и от някои клубове. Те просто искат да са в общественото пространство. Няма да го коментирам. Собствеността е изключително ясна. Няма нищо скришно и тайно“, започна Тонев.

„За спонсорите отново е преекспонирана тема. Ние имаме три основни спонсора. Работим добре с тях. Компаниите, които спонсорират и дават пари, има стратегия, за да го правят. Всеки разумен човек може да си обясни. Останалите фирми и рекламодатели са свързани с мен и останалите собственици в Левски. Ние се занимаваме с бизнес от доста време. Относно турските авиолинии – бяхме на подготовка в Анталия и ни предложиха срещу реклама да летим безплатно с тях“, внесе яснота Тонев.

„Сега нещата у нас са спокойни, не като преди година. Затова намалихме заплатите миналото лято. Съумяхме да погасим почти 4 милиона лева. В момента единствените суми са малко под 5 милиона лева към НАП и продължаваме да ги обслужваме. Сега е моментът да благодаря на всички в Левски, които дълго време бяха без заплати, а след това се съгласиха да намалят заплатите си. Благодаря и на феновете, които се включиха в кампанията „Левски е твой“.

Тонев каза колко играчи ще вземе Левски през лятото

„Ние поискахме оставката на Изпълкома и ръководството на Българския футбол съюз. Не сме говорили за Конгрес. Стоим на позицията си, че в Изпълкома няма място за собственици на отбори. Ако има Лига, тогава може. Това са хора, разбиращи от бизнес и е логично те да се занимават с управлението ѝ. Никой от Левски не е искал да влияе на футболния съюз“, продължи Тонев.

Левски разкрива целта за новия сезон в края на май

„Левски от миналата година се управлява по различен начин. Нов модел на управление за нашия футбол. Много хора се опитват да всяват смут. Аз се гордея от начина, по който клубът се управлява и се взимат решенията – от Управителен съвет на Левски. Аз самият като човек, мога да кажа, че преди трудно приемах чуждо мнение. Самият аз се промених и се научих да слушам другите. Там сме 9 човека – спорим много и говорим. Това е правилният път. Неслучайно Левски е наричан отборът на народа. Левски ще продължи да бъде управляван така, от Управителен съвет, в чийто състав ще има фенове. Защото това е затворен кръг. Не мисля, че феновете са допуснати близо. Фенските организации, виждат, че не е лесно да се управлява клуб. Аз се гордея от начина, по който работи Управителният съвет“, допълни изложението си босът на „сините“.