Един от шефовете на Левски Иво Тонев заяви в Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че Левски ще обяви целите си за новия сезон в края на май. Тонев коментира още, че спортният директор Георги Иванов е бил нападан незаслужено.

„За бъдещето и начина на работа в клуба ще говорим в края на май. Относно Георги Иванов се изписаха много неверни неща. Той обича Левски много и дава всичко от себе си за него. Той промени много неща в себе си и продължава да се променя. Човек, който не работи, той не греши. Важно е човек, като допусне грешка, да се стреми да не я повтаря. Незаслужено бе нападан. На Управителните съвети са му задавани много неприятни въпроси, но той е отговарял“, започна Тонев.

Тонев каза колко играчи ще вземе Левски през лятото

„Няма как пак да купим 6-7 играчи и да изгоним толкова. Няма да освобождаваме футболисти. Има няколко играчи с изтичащи договори. Надявам се да се разберем с тях, ако не стане ще търсим заместници. Най-много трима да вземем нови“, коментира Тонев.

„Който иска, да вярва на слуховете за Вили Вуцов и Петър Хубчев. Никой не обсъждал тези имена. Отговорно го заявявам. Няма шанс някой да е говорил с тях. Нито Сашо Ангелов, нито Николай Иванов. Такова решение може да вземе само Управителният съвет на Левски. Всичко, което се говори, е стигнало до мен. Това са пълни глупости. Злонамерени неща, които искат да пречат на Левски“.

„Не мога да кажа кога Левски ще вдигне Купа. Никога няма да предам Левски. Никога няма да допусна някой да се възползва от Левски. Моето мнение за отбора съм го казал на членовете на УС. Предпочитам да го запазя за себе си“, добави босът.

Тонев: Собствеността на Левски е ясна, темата е изчерпана

„Няма да кажа сега каква е целта за следващия сезон. Това ще го коментираме в началото на новата кампания“.

„Няма да коментирам спортно-технически неща. Не ми е работа. Благодарение на бързата реакция на Георги Иванов, бързо поднесохме извинения на Лудогорец за срамното поведение на нашите юноши. Вече всичко е ремонтирано. Един футболен клуб е затворен кръг. Колкото повече приходи има, толкова по-добре. Важно е за нас да има баланс в посещението на стадиона. Важно е да има хора и в Сектор А, и в другите сектори, приходите от които ще влизат в клуба“, каза Тонев.

„В България е широко разпространено хейтърството. Хора, които стоят у дома пред компютъра, не са истинските фенове. Важно е хората, обичащи футбола да са на стадиона. Така те показват колко обичат Левски. Левски е за феновете. Той не е нито на мен, нито на някой друг“.

„На мача с Лудогорец ще видят най-хубавата и модерна трибуна в България. Надявам се да играем добре и да победим“.

„Каквото и да ми е струвало, няма значение. На 46 години съм – не съм излъгал и не съм предал никого и нямам незавършена работа до момента“, отсече за финал Иво Тонев.