Българският волейболист Радослав Парапунов напуска Войводина Нови Сад и се присъедини към Шахбад Язд. Диагоналът от Разлог официално беше представен от иранския отбор, за който ще играе през следващия сезон.
 
След като премина медицински прегледи, Парапунов подписа договор с Шахбад. Часове по-късно той отправи поздрав към феновете на персийски език.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shahdab Yazd (@shahdabsport)

Във Войводина Парапунов изкара две години, като първата стана шампион и носител на Купата, а през втората загуби и двата финала от Партизан. Преди това Парапунов прекара четири години в колежанското първенство на САЩ, където обра отличията - Играч на годината, Играч на седмицата, Най-добър чуждестранен играч, MVP, като в последната си година отвъд Океана стана и шампион.  

От своя страна Шахдаб освен титлата, през последните два сезона е постоянен участник във Финалната четворка на азиатското клубно първенство. През 2022 г. отборът, воден от Мохамадреза Тондраван, се окичва с бронза в надпреварата, а след това завърши четвърти.
 
Волейболистът остана извън състава на България за Лигата на нациите и не е ясно дали ще бъде повикан от Пламен Константинов на Европейското първенство, на което България е съдомакин с Израел, Северна Македония и Италия.