"Левски София" завърши на втора позиция в редовния сезон и започва 1/4 финален плейоф срещу "Пирин" тази вечер с домакинско предимство. Играе се две от три победи. Срещата е от 19:00 в зала "Левски София".

Наставникът на "сините" Николай Желязков използва времето преди мача, за да поговори за изминалия сезон, задачите преди мача с Пирин и най-вече влиянието на феновете в мачовете на отбора. 

"Тренираме и се готвим за плейофа с Пирин. Очакват ни тежки мачове, гледаме максимално да бъдем подготвени и да дадем най-доброто от себе си. Честно казано, за мен завършването на второ място няма чак такова голямо значение. Плейофите са мачове без продължение, така че ще играем с един съперник и трябва да успеем да го надиграем в две от три срещи. Това е нашата цел и аз лично не мисля за след това. Единственото, което е важно в момента, е да играем добре срещу отбора на Пирин. Те в момента играят много силно, играят добре, в добро състояние са и със сигурност ще бъдат тежки мачове", заяви Желязков.

"Вени Антов вече е добре, а за състоянието на Кристиан не мога да кажа, ще видим. Колкото до включването на Мони Николов като диагонал - това е една опция, която ние до момента сме я ползвали, макар и за кратко, в определени геймове. Мачове сме имали тук, когато Мони е влизал на първа линия да изиграе три ротации, когато Стоил е бил разпределител, но в цял мач за първи път се случи. Имали сме го предвид това нещо, не е тренирано много, но като една форсмажорна опция го има. За плейофите нещата са отворени, дано всичко е наред с Вени. Но опцията с Мони не е такава, която ще започнем да ползваме всеки ден. Той тренира като разпределител, понякога му даваме възможност да забие някоя топка, но като цяло неговата роля е да играе разпределител. Колокото до страха му след травмата - трябва малко време и това ще се изчисти. Както каза самият той - да го ударят няколко топки, за да види, че няма какво да стане. Контузията е отминала и когато започнат мачовете с адреналин на високи нива, това ще отпадне и аз нямам притеснения", добави треньорът на "сините".

"Това, което феновете може би малко знаеха, че ние имахме един много тежък сезон. Имаше контузии и през една огромна част от сезона не можахме да тренираме в пълен състав по обективни причини. Въпреки това, отборът успя да достигне до плейофите в една добра изходна позиция. Не е тайна за никого, че нашата цел е една. Ще бъда много щастлив и радостен, ако нашите фенове ни помогнат. Ние в Бургас за Суперкупата имахме фенове на Левски, които - както искате ме разбирайте, оказаха огромно влияние за спечелването на тази купа. Когато ни подкрепят, това е изключителен заряд и от момощ за тези млади момчета, това е невероятен импулс", завърши Желязков.

Левски спечели 17 победи в 22 мача от редовния сезон, докато Пирин е с 11. В другия мач за деня от плейофите Нефтохимик 2010 приема Берое 2016.

Вторите мачове от плейофите са в понеделник и вторник.