ЦСКА се превърна в първия полуфиналист в мъжкото волейболно първенство. "Червените" спечелиха четвъртфиналната серия с Монтана с 2:0 успеха след победа във втория мач с 3:1 (18:25, 25:22, 25:21, 25:16) гейма.

Както и в първата среща преди три дни, така и сега тимът на ЦСКА трябваше да прави обрат. 

Гостите от Монтана започнаха по-добре срещата и взеха първия гейм с 25:18. Те отвориха разлика от шест точки в средата на гейма и до края нямаха проблеми да я задържат.

Ролите се размениха във втория гейм. В него "армейците" поведоха с 14:10, но Монтана показаха харектар и в края намали изоставането си само до точка. Гостите обаче нямаха сили за нещо повече и предодоха втория гейм след 25:22.

Решителен за изхода на мача се оказа третият гейм. В него ЦСКА игра с предимство през цялото време, а Монтана отново опита да навакса в края. Това не се случи и след 25:21 домакините пречупиха психически съперника си. 

В четвъртия гейм на терена имаше само един тим - този на домакините, който спечели с 25:16.

Най-резултатен за ЦСКА бе Страхиня Бързакович с 32 точки. Александър Симеонов завърши с 13 точки. 

В състава на Монтана Кристиан Валчак реализира 18 точки, а Самуил Вълчинов добави 15. 

В полуфиналите ЦСКА ще играе с победителя от двойката между шампиона от редовния сезон Дея спорт и Черно море. Резултатът в серията е равен - 1:1 победи, а в четвъртък в Бургас предстои решителен трети мач.