Рафаел Надал ще вземе участие с отборната надпревара Лейвър Къп през есента. Домакин на надпреварата тази година е Берлин, а мачовете ще се играят в периода 20-22 септември.

Надал на няколко пъти призна, че почти сигурно това ще бъде последната му година в професионалния тенис и той иска да се сбогува с любимите си турнири, като ще стори това и с Лейвър Къп. "Много съм щастлив, че ще участвам, имам много специални спомени от този турнир, включително и преди две години, когато играх рамо до рамо с Роджър за последен път", сподели испанецът.

"На този етап от кариерата ми искам да използвам всяка възможност, която имам. Нямам търпение да помогна на Европа да си върне трофея", допълни той.

Отборът на Европа спечели първите четири издания на турнира в Прага, Чикаго, Женева и Бостън, но след това записа загуби Лондон и Ванкувър в последните две години. За Надал това ще бъде четвърто участие в Лейвър Къп, а в тима на Бьорн Борг попадат още Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Александър Зверев. До момента участие за отбора на Света са потвърдили Алекс де Минор, Тейлър Фриц и Томи Пол.

В Берлин двата тима за последен път ще бъдат водени от легендите Бьорн Борг и Джон Макенроу.