Треньорът на Рома Даниеле Де Роси вярва в шансовете на своя отбор да се противопостави и да елиминира Байер Леверкузен в полуфиналите на Лига Европа. Въпреки че съперникът спечели шампионската титла на Германия, напрани рекордна серия от 46 мача без загуба и се наложи над Байерн Мюнхен с 3:0.

"Бяхме толкова близо до финала през миналата година и не си хареса начина, по който отпаднахме", каза защитникът на германския отбор Джонатан Та пред АП.

Загубата на Леверкузен от Рома с 0:1 миналия сезон бе предпоследната за тима, а последната бе от Бохум с 0:3 в последния кръг на Бундеслигата.

"Трябва да ги притиснем и да ги накараме да се движат, когато топката не е у тях", каза Де Роси. "Те имат много добри играчи, които подават добре, имат и опасни нападатели. Но ако държиш топката далеч от тях, се изнервят, губят баланс и форма", вярва италианецът.

"Трябва да играем перфектно и в двете фази, защото ако не са губили и винаги изравнявмат в последните секунди, значи имат нещо специално. Те са непобедени, но не е непобедими", вярва Де Роси.

Рома ще се опита да се класира на трети пореден финал, след като спечели Лигата на конференциите през 2022 и загуби финала в Лига Европа от Севиля след дузпи преди година.

"Аз се страхувам от тях, но Рома вярва в силите си", завърши Даниеле Де Роси. /БТА