Роберто Де Дзерби изглежда, че може да напусне Брайтън това лято, като по този начин пътят му се отваря широко към Германия и Байерн Мюнхен. Daily Mail съобщава, че италианецът е намекнал, че може да напусне клуба от южния клуб това лято, а в комбинация с напускането на Томас Тухел и отказа на Ралф Рангник, слуховете за неговото преминаване на „Алианц Арена“ стават все по-големи.

Изданието пише, че Де Дзерби вече се очертава като фаворит за следващия треньор мениджър на Байерн Мюнхен. Де Зерби отхвърли възможността да обвърже бъдещето си с „чайките“ по-рано през сезона с тезата, че „иска гаранции да има има същата „визия“ като тази на клуба“.

Той беше свързван с отбори като Ливърпул и Барселона, но и двата тима изглежда вече са уредили бъдещето си, като Арне Слот е близо до това да бъде назначен като следващия мениджър на „червените“, докато Шави Ернандес избра да остане начело на каталуните и догодина.

Съобщава се още, че 44-годишният Де Зерби вече е избрал да напусне Брайтън това лято заради  възможността да поеме кормилото на един от най-добрите клубове в Европа в лицето на Байерн.