Българският национал Симеон Славчев определено не може да се оплаче от липса на интерес за подписа му. След броени дни той ще разтрогне официално договора си с азербайджанския Карабах, но ще има избор къде да отиде от януари. 

Вестник "Тема Спорт" се е добрал до информация, че с него е готов да подпише полският гранд Лех Познан. Халфът има опит по местните терени, след като два сезона защитаваше цветовете на Лехия Гданск, така че ръководството на Лех е запознато с качествата му. 

На практика това е и единственият заявен интерес към него от чужбина. Другата оферта към полузащитника е от родния гранд Левски, който опипа почвата около преминаването му на "Герена" още през ноември, когато стана ясно, че кариерата му няма да продължи в Азербайджан. 

Иначе Славчев научи лично от наставника на Карабах Гурбан Гурбанов и клубното ръководство, че няма да бъде ползван повече и най-добре за него би било да си намери нов отбор, в който ще бъде пуснат без никакъв финансов иск. Иначе договорът му с азерите е до 30 юни 2021 г. Той не е играл от началото на октомври.