Гамбия и Мали направиха сериозна крачка към продължаване в елиминационната фаза на Купата на Африканските нации. Двата тима завършиха 1:1 в мач помежду си от група “F”. Головете паднаха от наказателни удари. Първо Ибрахима Коне се разписа в 78-ата минута, а в 89-ата минута Муса Бароу изравни.

Новото попълнение на Левски Ноа Сонко Сундберг започна като титуляр за „скоприоните”. Той игра като десен бек, но имаше нещастието да се контузи в 70-ата минута. Все още не е ясно точно каква е травмата му.

Гамбия и Мали събраха по 4 точки и са лидери в групата.

В 18-ата минута удар с глава на Муса Дженепо мина опасно над вратата. Малко след това опасен шут на Муса Бароу не намери целта.

В 38-ата минута Аблие Джалоу нацели гредата от пряк свободен удар.

След час игра вратарят на Гамбия Моду Йоб се намеси решително след удар на Адама Траоре. Пет минути по-късно стражът на „скорпионите” отрази коварно центриране на Амаду Айдара.

В 70-ата минута Сонко падна на земята и се хвана за левия крак, показвайки, че има разтежение. След това беше заменен от Сайди Янко.

Осем минути по-късно след намесата на ВАР Мали получи дузпа. Гомес задържа Ибрахима Коне в наказателното поле, а потърпевшият застана зад топката и матира Йоб.

В 88-ата минута дузпа получи и Гамбия. Ебрима Коли нахлу в наказателното поле, при което топката срещна ръката на Ив Бисума. Главният рефер гледа ситуацията на ВАР и посочи бялата точка. Муса Бароу с прекрасно изпълнение не остави шансове на вратаря за 1:1.