Кариерата на Гари Родригес в саудитския Ал-Итихад определено започна по куриозен начин. Бившият футболист на Левски, чието име феновете на „сините” все още си спомнят с добри чувства, ще се види принуден да отложи своя дебют в местното първенство заради… червен картон.

28-годишният холандец смени Галатасарай с Ал-Итихад през настоящия трансферен прозорец, като според турските медии сумата по сделката е била между 8 и 10 милиона щатски долара. Естествено, предвид инвестицията феновете на новия му тим с нетърпение очакваха да видят   действие бързоногия техничар.

Това можеше да се случи още вчера в двубой за Купата на Краля срещу Ал-Вашм. Родригес започна срещата на пейката, а малко след почивката между полувремената получи нареждане да загрява. Футболистът се зае стриктно с подготовката си за влизане в игра, но то така и не случи. Причината бе, че Гари Родригес избра да загрява край терена в зона, която не е предназначена за това.

Главният съдия отиде при футболиста, фиксира провинението му и показа жълт картон. Както можеше да се очаква, Родригес започна да протестира, ала хич не си помогна. Последва втори жълт картон, поради което той вече нямаше право да влезе в игра.

Националът на Кабо Верде бе принуден да гледа от трибуните как тимът му печели с 2:1, а други двама играчи с холандско потекло – Карим Ел Ахмади и Мануел да Коста имаха сериозни заслуги за победата.

Червеният картон на Родригес е сериозен удар за наставника Славен Билич, който не се наслаждава на най-успешния сезон въпреки сериозните инвестиции. След 16 кръга Ал-Итихад се намира на 15-ото – и предпоследно – място в първенството на Саудитска Арабия.