Лутън Таун продължава да бленува участието си в елита на Англия и през следващия сезон. В откриващ мач на 36-ия кръг от Висшата лига „шапкарите“ направиха 1:1 срещу гостуващия Евертън и продължават да са въвлечени в битката за оцеляване.

Доминик Калвърт-Люин даде аванс на „карамелите“ от дузпа в 24-ата минута, след като домакините имаха териториален натиск преди това, но ливърпулският тим дръпна напред в резултата.

Радостта за „карамелите“ беше твърде кратка, след като Елайджа Адебайо изравни резултата седем минути след това и зарадва хората на „Кениуърт Роуд“. В хода на срещата Лутън имаше доста положения, чрез които да стигне до финалния успех в срещата, но Джордан Пикфорд показа класа и спаси отбора си от загуба.

Равенството направи така, че тимът вече е с 26 точки на 18-ото място, точно колкото има и 17-ият Нотингам Форест. Все пак Нотингам е с мач по-малко срещу вече изпадналия Шефийлд Юнайтед. Евертън, от своя страна, остана на 15-ото място с 37 точки и узакони спасението си в елита на Англия.