Капитанът на Манчестър Юнайтед - Бруно Фернандеш, бе избран за Играч на месец април в анкетата на феновете. 72 % от гласовете бяха за него, топ 3 допълниха Хари Магуайър  Алехандро Гарначо. Португалецът вкара впечатляващите 7 гола в шестте мача на "червените дяволи" миналия месец, като записа и две асистенции.
 
Първият гол на Бруно през април беше срещу Челси - ударът му с глава възстанови паритета в двубоя, който в крайна сметка бе спечелен с 4:3 от лондончани. Няколко дни по-късно той се разписа с шут от далечно разстояние срещу Ливърпул (2:2). След това отбеляза две попадения срещу Борнемут (2:2), а в мача с Ковънтри за ФА Къп блесна с гол и асистенция, както и с реализирана дузпа след редовното време и продълженията. С още два гола завърши Фернандеш впечатляващите си изяви през април - при победата с 4:2 над Шефилд Юнайтед.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, засипа с похвали португалския национал за представянето му.

"Бруно е в много добра форма. Мисля, че когато го поставим на точната позиция, той винаги взема правилните решения. Лидер е, винаги насърчава отбора. Неговата енергия е много важна и в двете фази на играта", заяви нидерландецът.
 
Ето всички победители в анкетата "Играч на месеца" този сезон в Манчестър Юнайтед:
 
АВГУСТ: Бруно Фернандеш
 
СЕПТЕМВРИ: Каземиро
 
ОКТОМВРИ: Скот Мактоминей
 
НОЕМВРИ: Алехандро Гарначо
 
ДЕКЕМВРИ: Алехандро Гарначо
 
ЯНУАРИ: Коби Мейно
 
ФЕВРУАРИ: Расмус Хойлунд
 
МАРТ: Андре Онана
 
АПРИЛ: Бруно Фернандеш