Новият старши треньор на Добруджа Емил Велев сподели, че ще направи всичко възможно да постигне поставени цели с тима, който пое преди два дни. Съставът се бори за оставане във Втора лига, след като заема последното място във временното класиране.

Емил Велев, който не страда от излишни скрупули, разкри пред Дарик радио, че планира следващата година да чества личен юбилей – 10 години от спечелването на шампионската титла с Левски.

„Много пъти съм опитвал да подсказвам къде ми е мястото, имам самочувствието за това, но не съм бил разбиран от хората, които водят тези отбори. Радостен съм, че догодина ще чествам 10 години юбилей от шампионската титла с Левски. Това ще бъде празник, който ще бъде отбелязан. Без да има значение дали Левски ще стане тази година шампион, или не. Това съм го предвидил като честване”, сподели Емил Велев.

„Ако сте следили развитието ми, съгласявам се с подобни предизвикателства. В краткото време през което съм тук виждам, че има добра организация и желание на ръководството да остане във Втора лига. Има много прилични условия за работа.Най-хубавото е, че от тук надолу отборът не може да отиде, затова само ще надграждаме и да побеждаваме.”

„Обстановката не е много приятна - наведени глави има – но това е мое задължение. Заедно с Ради Георгиев и треньора на вратарите ще работим в тази насока. Има качества и добри футболсити, които по една или друга причина не са успели да покажат качествата си.”

„Във всеки отбор, когато дойде време за трансфери, се търсят играчи на конкретни постове. След изиграването на мачовете до края на полусезона ще се прецени какви и колко играчи трябва да се вземат. Има една еуфория, която се е създала тук, в града, като надежда за спасение. Но доста пот ще трябва да излеят играчите. Ще трябва да изпълняват всичко, което искам от тях. Целта е отборът да остане в професионалния футбол”, завърши Емил Велев.