Елин Топузаков ще бъде временно наставник на Левски, а Асен Букарев ще бъде негов асистент. Това обяви на извънредния брифинг спортният директор на клуба Стансилав Ангелов.

Както е известно, досегашният треньор на тима Люпко Петрович подаде оставка. В часовете преди шампионатния мач с Берое новината гръмна. Въпреки неприятната ситуация, "сините" постигнаха успех с 2:0.

Спас Русев за Люпко пред Дарик: Шокиран съм

"Ние не сме луди, когато върви отборът, да спрем да плащаме. Комуникацията ни с Люпко Петрович бе много добра. Той не е изразявал пред мен недоволство", каза Станислав Ангелов. 

УС на Левски отговори на десетте точки на Люпко

"При така създалата се ситуация временно треньор на отбора ще бъде Елин Топузаков, а Асен Букарев ще бъде негов помощник", внесе яснота Ангелов. 

"Господин Петрович често си сменя мнението, дори за 24 часа. Когато ми подхвърли, че ще подаде оставка, беше на около 4-5 метра от мен и изобщо не ми го е казвал в официален разговор. Два часа преди мача ни сюрпризира, особено с декларацията към медиите. Просто не е ОК. Каквото и да е имало, можеше да се обърне към нас. Господин Русев ще говори пред медиите като се прибре относно собствеността и сигурността в отбора и ще отговори на въпросите ви".

Ангелов: Провокациите са големи, създава се смут и дезорганизация

"За мен е странно, че всичко се случи преди мача. Той знае много добре, че това, което прави ще развали обстановката в клуба. Не знам какъв е мотивът му, но това според мен цели разединяването на левскарската общност. Нямам никакво обяснение. Винаги съм носил отговорността за действията си. Никога не съм се крил, дори когато съм грешал. Винаги съм се показвал с лицето и с името си. За мен истинските мъже и хора се познават в трудните моменти. Добре, че не стигнахме до трудни моменти с Люпко Петрович. Казвам го с уважение, защото всичко щеше да бъде много по-трудно", добави Пелето.

"Люпко можеше да ни даде неговата визия и да ни постави някакви условия за подобряване и продължаване на работата. А не да ни изненадва. Не знаем защо това става в период, когато има 3 тежки мача. И за него щеше да е по-добре да изчака. Люпко не дойде да гледа мачовете на юношите. Ако имаше желание да ги развива, щеше да дойде. Ние сме тук, за да им покажем, че не са сами. Не с 5, а ако ще с 50 да паднат", продължи Пелето.

"Премии не е имало по принцип обявени за този мач (бел.ред. ЦСКА). Обявено е, че ще се дават, но в друг вариант. Просто начинът на степенуване се промени преди мача с ЦСКА. Премии има, защо си тръгваш? Отборът бие, премии ще има. Какъв е проблемът? Цялото му поведение е крайно некоректно към клуба".

"Не ми изглеждат логични процесите. Казах, че според мен някой му е повлиял, но конкретни имена не мога да казвам".

"Винаги съм бил до Петрович, дори и да е имало спорове и различия, всичко е било за доброто на отбора. Това ми е длъжността".

"Краев например може да ни направи шампиони. Защото някой го е обиграл миналата година. Влезе много добре в последния мач. Личи си, че е юноша на Левски".

Люпко: Ще си тръгна, когато аз реша

"Какви селекции и какви премии?! Има параметри, които са зададени от предишния УС. Всички имена, които той споменава излизат от рамката, която е зададена. Съпунару отказа да дойде. Какво трябва да направя? Да го доведа на сила ли?! Манолев си има лични отношения с нашите опоненти. След като ми бе обещал лично на мен, отиде да играе в друг отбор", коментира твърденията на Петрович по селекцията Ангелов. 

"Зубир си тръгна. Те като не желаят да дойдат, ние не може да направим нищо.  Ние имаме много добри футболисти. Ако сме могли да вземем някои играчи, то е за да имаме по-голяма дълбочина в състава", продължи Пелето. 

"Когато не се получава нещо, то не трябва да е на всяка цена. Ние имаме страхотни деца и трябва да започнем да им даваме шанс някой ден. Цяла синя България иска юноши. Каквото и да прави, трябва да е съобразено с нашата концепция и визия". 

"Не може да бъде стопирано нещо, което някой си е решил. Ние уважаваме господин Петрович като институция. Ние не може да наложим нищо на треньора. Не се е налагало и никога не сме правили подобно опити". 

"Не може аз никога през живота си като ръководител да не съм говорил с Гъргоров, а всеки ден да се пише, че водя преговори с него"

"Като погледнем резултатите, се вижда, че всички сме се справяли добре с работата. Треньорът взе решение. Ние трябва да продължим по пътя, по който сме поели", каза още шефът на "сините".

"Аз съм разговарял с много треньори, но това ми е работата. Трябва да съм в контакт с много хора". 

"Ние обаче винаги сме декларирали подкрепата си за г-н Петрович. Аз не съм убеден в намеренията на г-н Петрович", кометира Алнгелов.

"Днес се пише че съм разговарял с някакъв човек, който много съжалявам може да е много голям треньор, но аз за пръв път му чувам името", каза Пелето за непрестанните слухове за това, кой ще е следващият треньор на тима от Герена. "По цял ден трябва да потвърждавам или отричам дадени информации. Вместо да се подготвяме за следващия мач, аз се обяснявам на пресконференции".

Запитан за Станимир Стоилов и негово евентуално завръщане, Пелето обясни: "Конкретни преговори в детайли изобщо няма нужда да коментираме. Ние говорим с всички".