Давид Яблонски е един от играчите на Левски, на които договорът изтича идното лято! Засега защитникът не преподписва и една от причините е, че полският Лех му мъти главата с оферта, научи Дарик радио. 

Поляците на два пъти са пращали скаут да наблюдава мачове на Левски и играта на чешкия централен защитник. Поляците от Лех Познан са готови да му дадат добра заплата, но ако не плащат на Левски трансферна сума. 

От страна на сегашния му отбор Яблонски не е получил нова оферта, защото от Левски изчакват да разберат как ще се развие делото, в което футболистът бе осъден на първа инстанция в родината си за уреждане на мачове и ако не бъде оправдан, то Давид може да получи солидно наказание и от ФИФА. 

Левски вече застана зад футболиста при проблемите му в Чехия и изрази желание да продължи договора му. Самият Яблонски също не крие желанието си да продължи да носи синия екип. Всичко е въпрос на преговори и до стигане на разбирателство в тях. 

Възможно е при оправдателна присъда на Яблонски да се появят и други клубове освен Лех Познан, които да искат в своите редици централния защитник-голаджия.