Един от асовете на Левски Паулиньо даде интервю пред Дарик радио след първата тренировка на „сините“ за седмицата. Бразилецът вече започва да набира скорост и е близо до добрата си форма, с която очарова всички през втората половина на миналия шампионат. Бразилецът е в София от осем месеца и не крие, че е впечатлен от начина на живот в страната ни. Ето какво заяви крилото, който намекна, че е готов да играе заедно с Кабрал и Обертан, които се разиграха при неговото отсъствие:

Паулиньо, готов ли си да играеш 90 минути?

Да, вече се чувствам добре. Подобрявам се с тренировките. След последната контрола се чувствах вече и по-добре физически. Не знам дали съм готов за пълни 90 минути, но мисля, че се подобри състоянието ми и вече съм напълно готов за игра.

Как виждаш конкуренцията в Левски? Кабрал е в невероятна форма, ти си много добър футболист, а Обертан е Обертан...Три добри крила това проблем ли е?

Това е много добре както за треньора, така и за нас футболистите. Много е хубаво да има качество в твоя отбор, защото това вдига и твоето равнище. Ние трябва да помагаме на Левски да печели своите мачове. Не е важно дали играе Кабрал, дали играе Обертан, дали аз. Ние може да играем и заедно на терена.

Казваш, че може да играете заедно. Ти можеш ли да играеш централен нападател?

Да. Аз съм играл много пъти и на тази позиция в моята кариера. Мога да играя по-напред, мога да играя и на двата фланга, а и зад нападателя. Мога да играя на всичките офанзивни позиции и нямам никакъв проблем с това.

Какви са разликите в Левски през този сезон в сравнение с миналата година?

Мисля, че голямата разлика е в мотивацията. Сега тренираме по-мотивирано. Мисленето на футболистите се промени. Интензивността на тренировките се промени също. Ние тренираме по-интензивно и играем по-интензивно.

Тези разлики идват от работата на треньора...

Да, да,, така е. Новият треньор дойде и това мотивира някои от футболистите, които не бяха така през миналата година. Не е вината във футболистите и предишния ни треньор. Просто новият треньор вкара огромна мотивация в целия клуб.

Как виждаш възможността на лидера Левски да спечели някакъв трофей – купата или титлата?

Ние сме лидери, но знаем, че пътят който ни чака е много дълъг. Не трябва да мислим много напред във времето, а мач по мач. Сега идва мачът с Локомотив Пловдив, а после наред е следващата ни среща. Ако мислим за края на шампионата няма да е добре. Всеки мач трябва да ни е като финал и ще постигнем целите си.

Знаеш ли какво прави вашата конкуренция – Лудогорец и ЦСКА?

Това са много добри отбори, но както казах мислим мач за мач. Срещите с тези отбори са напред във времето. Ще мислим за тях, когато трябва. Така трябва да бъде, за да изпълним целите си.

Паулиньо, познаваш ли новия бразилец в Левски – Луан Виана?

Ние имаме един и същ агент, но лично не го познавам. Той е малко по-малък от мен и не сме се засичали. От видеото, което видях, ми направи впечатление, а и сега тук го затвърждава. Добър футболист с качества, но е важно да се адаптира бързо.

Тук си вече от осем месеца. Как ти се струва начинът на живот в България?

И друг път се казвал, че съм много радостен да живея тук. Съпругата ми също е тук и е доволна, а и нашата дъщеря се роди тук в България. Ние много харесваме София и България. Българският народ ни допада много. Хората ни приемат много добре. Всички хора са много мили. Много ми харесва да живея тук.

Каква е разликата в живота тук, Бразилия и Украйна? Какво казва твоят опит?

В България е много добре. За осем месеца тук не видях нито веднъж насилие по улиците. Няма ги тези неща от улицата, които се случват в Бразилия за съжаление. Няма нападения, каквито се случват там. Иначе Бразилия е една много красива страна, но има много насилие. Тук си много сигурен на улицата. Това е много важно за мен, защото съпругата ми и дъщеря ми са добре и аз съм спокоен.

Имаш дъщеричка Мая, за която вече каза. Как се чувстваш в отбора на „татковците“? Как се адаптираш в новата ситуация?

Много ми харесва това положение. Не е реално направо. Не мога да обясня колко е хубаво, когато видя моята дъщеря. Невероятно е всичко, което се случва. Вкъщи има много радост, съпругата ми е много радостна също. Това ми се отразява много добре и на работата, защото съм щастлив и идвам на тренировките много щастлив. Надявам се всичко да продължава така.

Дъщеря ти е малко или много българка, защото е родена тук...

Да...Ние вкъщи се шегуваме, че тя е „бразулгара“. Много е добре всичко. Много добре се грижиха за нас в болницата. Искам да благодаря още веднъж на всички доктори. Благодарен съм на България и на Левски за тази възможност да бъда тук.

Знам, че един от докторите е голям фен на Левски...

Да. доктор Тодор. Той е страхотен. Дадох му една моя фланелка. Още един път му благодаря за всичко, което направи за моята съпруга и дъщеря ни.