Новото попълнение на Левски Седрик Унтонджи сподели, че е напълно готов за игра. Защитникът подписа със „сините” до края на сезона с опция за удължаване от още 2 години. Той ще играе с номер 18.

25-годишният бранител започва кариерата си във френския Рен. После е преотстъпван в Шатору и Оксер. Следва престой в Аячо, а за последно е носил екипа на Ню Йорк Сити. В края на януари 2019 г. напуска американския тим и става свободен агент, а от днес вече официално е играч на Левски.

„Чувствам се добре, всичко е наред и съм готов за игра. Започнах да играя за Франция, за последно защитавах цветовете на Ню Йорк Сити. В момента съм играч на Левски. Играя като централен защитник. Обожавам футбола и се надявам да постигна много с Левски”, сподели Седрик Унтонджи.

Официално: Французин подписа с Левски

„От 10 дни съм тук, тренирах здраво с отбора, обстановката е прекрасна, чувствам се като у дома си, съотборниците ме приеха.”

 „Беше много тежък мач срещу Лудогорец, важното е да се фокусираме върху следващия двубой от първенството. Готов съм на 100% за игра, тренирам здраво всеки ден. Феновете на Левски за фантастични и многобройни, ние се нуждаем от тях.”

Интервюто за клубния сайт на Левски завърши с популярния рефрен: „Само Левски.”

„Физически съм в добро състояние. На 1000 процента съм готов. Познавам Левски. Играл е в Лига Европа и в Шампионската лига“, каза бранителят.

„Футболът в България е на много добро ниво. Бях добре посрещнат от тима и от целия щаб. Аз играя като централен защитник, висок здрав и бърз съм. Мисля, че мога да помогна, но трябва да работим здраво", допълни още французинът.