Заявената преди време и очаквана от „сините” фенове смяна на собствеността в Левски ще се състои, но привържениците могат да останат изненадани от хората, които ще поемат управлението на клуба. Според информация на Дарик отговорността ще падне върху раменете на бивши футболисти, бранили вековната емблема на терена.

Доскоро широко лансираната версия сочеше бизнесмена Васил Божков като най-вероятният нов мажоритарен акционер. Макар никой от обкръжението на Божков, който беше собственик на ЦСКА в периода 1999-2006, да коментира по какъвто и да е начин слуховете, те останаха да витаят. Към момента връзка между „сините” и роденият във Велинград предприемач съществува заради подписания спонсорски договор с неговата букмейкърска компания.

Новоназначеният изпълнителен директор Павел Колев беше човекът, който обяви, че Левски ще се сдобие с нови собственици. Първоначално той обяви на всеослушание, че не приел поста заради липсата на гаранции от страна на настоящия мажоритарен акционер Спас Русев, а броени дни по-късно промени решението.

Дарик научи, че новият сценарий за управлението на „сините” би могъл да включи бивши футболисти като Христо Йовов-Бижутера и Даниел Боримиров. Последният и в момента има доста силни позиции в клуба – той е член на Управителния съвет и реално притежава вторият най-голям дял акции след Спас Русев. Колкото до евентуалната роля на Йовов, който преди време беше спортен директор, засега не се знае нищо конкретно.

Пази се в тайна името на един от големите любимци на „синята” агитка, който също може да има сериозна роля в бъднините на клуба. Не е изключен варианта, ако се стигне до подобно пренареждане на вътрешната йерархията, да настъпят и други промени в устройството на управленската структура така, както е подредена в момента.