Футболистът на Левски Антонио Вутов сподели очакванията си за предстоящия важен реванш с ЦСКА за Купата на България. В интервю пред Дарик радио той заяви, че отборът не се нуждае от допълнителна мотивация, имайки предвид съперника срещу когото се изправя.

Спас Русев: Стига флирт с феновете, трябват мерки, инфраструктура и наказания

Припомняме, че двубоят е в сряда от 18:30 часа и ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY. Също така можете да го проследите минута по минута на Gong.bg, както и на живо по честотите на Дарик радио.

„За мача с ЦСКА изобщо не трябва да говорим за надъхване. Всеки един от българските футболисти знае това и абсолютно не го коментираме. Предимно и повечето са юноши на клуба и всеки знае какво е дербито. Надявам се абсолютно всички така да го приемат, да не ни трябва някакъв друг стимул, а да го усещаме със сърцето и така да го играем този мач”, сподели Вутов.

„За мен лично не е важно кой ще отбележи гол. Бях много щастлив, че Иван Горанов отбеляза в първата среща, защото той ми е близък приятел. Почувствах го така все едно неговия гол аз го отбелязах. Най-важното е отборът да победи, да покаже левскарския дух и да стигнем финал”, допълни той.

Босът на Левски за бомбата на дербито: Това е терористичен акт!

„Може би си изградихме име на отбор, който предимно се защитава. Както казах, не бива да влизаме в този мач с идеята да се защитаваме и идеята да пазим тези два гола. Трябва да влезем с настроение и хъс, и с търсене за победа. Смятам, че трябва да се концентрираме върху нашата игра и съм си сигурен, че ако ние играем нашия футбол, организирано и атакуващо, няма да имаме проблем с отбора на ЦСКА”, каза още футболистът на „сините”.

Вутов игра в драматичните мачове между „сини-червени” от осминафиналите за Купата през 2013 година. И двете срещи завършиха при резултат 0:0, а накрая Левски изхвърли ЦСКА от надпреварата , след като бяха изпълнение 18 дузпи, а Вутов вкара едната от тях. Ето какво си спомня той за епичния реванш:

„Спомням си много добре този мач. Беше много важен мач за нас като отбор, тъй като ЦСКА ни превъзхождаше почти през целия двубой. Имахме късмета и щастието да ги победим и да ги отстраним.”

 Вижте първата част ит интервюто ТУК!