Крилото на Левски Хеан Деса продължава да е в Перу, въпреки че трябваше още преди пет дни да е в София и да се подготвя с отбора. Сега "сините" са на лагер в Кипър, докато футболистът още не е помръднал от Южна Америка. 

Точно затова беше заплашен с дисциплинарно уволнение от българския тим, а версията на перуанеца е, че си е удължил самоволно ваканцията, защото му се е родило трето дете. 23-годишният играч е станал баща на момиченце отново в началото на годината. 

"Малката се казва Виктория, тя промени живота ми", сподели Деса пред изданието "Депор". И след това разкри изключително интересни детайли относно бъдещето си в Левски и желае ли да остане на "Герена". От думите му не изглежда да е така. 

"Искам да заблестя в перуански клуб и да играя с него в Копа Либертадорес или Копа Судамерикана. Само така ще мога да се завърна в националния отбор. Искам да остана да играя в Перу и селекционерът пак да ме забележи."

"Шест месеца в родината ще са ми достатъчни. Искам да се махна от тази обстановка, която ми причини множество семейни проблеми", сподели Хеан Деса пред изданието. 

Но това негово желание изглежда непостижимо. Той има договор с Левски до 30 юни 2018 г. и ако бъде уволнен дисциплинарно, няма да може да играе футбол дотогава. В родината му веднага се заговори, че може да премине в един от двата големи отбора от столицата Лима - Алианса или Университарио. 

Но по-рано през деня треньорът на Алианса ясно отрече за такава възможност, а след като се заговори, че Деса ще бъде уволнен от "Герена", това сториха и от Университарио. В медиите в Южна Америка дори се заговори, че играчът е подписал предварителен контракт с този клуб, но от там са категорични, че такова нещо. 

Така перуанецът сам се забърка в сложна ситуация с неразумното си решение да отреже Левски и може да му се наложи да почива принудително от футбола в следващите 18 месеца.