Бизнесменът Васил Божков е платил повече от 3 милиона лева в последните 10 дни, за да погаси част от задълженията на Левски. Новината съобщи изпълнителният директор на клуба Павел Колев. Той за пореден път потвърди, че натрупаните дългове са малко над 32 милиона лева.

Левски има срок до 5 март, за да изпрати документи в УЕФА, с които да докаже погасяването на част от задълженията. Павел Колев обаче обяви, че лицензът на „сините” не е застрашен.

Точно преди една седмица Васил Божков обяви официално, че чрез компаниите си се включва в оздравяването, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на Левски. 

„Одитът показва дългове малко над 32 милиона лева. Натрупани са с лекота, с некомпетентно управление, харчени са пари погрешно, с меко казано странни решения. Давани са големи заплати на чуждестранни играчи, звезди, които обаче не са звезди, според мен се касае за некомпетентност. Има различни счетоводни техники, през последните 2-2,5 години има неплащани данъци към държавата. Давани са заеми и сега клубът дължи. Не съм видял схема за източване на клуба, ако има нещо такова, то е направено много елегантно, че не мога да го видя”, сподели Павел Колев в сутрешния блок на bTV.

Колев: На 6 март очаквам нов собственик, няма да са трима

Относно досегашното управление на Левски настоящият изпълнителен директор коментира: „Опитал е да се конкурира с Лудогорец, привличайки звезди, опитал е да завърши добродетелен кръг, да се привлекат и феновете, но за съжаление, това не се е получило. Това, което трябва да се направи е много тежък оздравителен процес. Левски е клуб с традиции, който трябва да се бори за отличия и нямаме  право да се откажем от битката за титла, купа или добро представяне в Европа.”

„Лицензът не е заплашен под никаква форма, има срок до 5 март, когато трябва да изпратим заверени документи с платени суми. Голяма част от тези средства, които УЕФА смята за дължими вече са платени и то от Васил Божков, няколко милиона, малко повече от 3 милиона за последните 10 дни. УЕФА не допуска задължения към държавата под никаква форма.”

Колев: На първо място Левски трябва да го има като клуб

„Аз запазвам много приятели в БФС. Да се ръководи БФС не е никак лесна задача и Борислав Михайлов  не се справя никак зле. Аз съм чувал, че се действа пристрастно към Лудогорец, сега изведнъж към Левски. Работата на БФС, като регулатор, е свързана с това да концентрира доста емоции и страсти, с изключение на няколко решения, федерацията се опитва да бъде безпристрастна”, сподели още Павел Колев.

Запитан за Наско Сираков, шефът на „сините” сподели: „Бих поканил с най-голямо удоволствие Наско Сираков в Левски, ние си говорим непрекъснато, той има други проекти в момента. Ако се стигне до водене на преговори, няма да ги водя аз, защото имам пристрастия. Той вече е надрастнал някаква позиция, след като вече е бил изпълнителен директор на Левски, би трябвало той да бъде нещо като президент, но това са разговорили, които сме водили лично.”

Левски почете Апостола

„С привличането на Валери Божинов настроението в съблекалнята се промени драстично, винаги е много забавно с него. Говори почти всички езици на света. Разговарях с играчите за 5 минути преди първия мач, но аз нямам работа в съблекалнята.”

„Мисля, че ще ни трябва поне година, година и половина, трябва да се борим за оцеляването на Левски, после ще мислим за козирката на стадиона”, завърши Павел Колев.

Колев за евролиценза на Левски: Надявам се още преди 28 февруари всичко да е решено