След турбулентния сезон, който връхлетя австрийския гранд Рапид Виена, то нападателят Дени Алар напусна „зелено-белите” и премина под наем в българския Левски. Стрелецът отбеляза шест гола в 31 мача, като дори изгледа мачовете от австрийските плейофи в шампионата точно от скамейката на легендарния столичен тим.

Въпреки това австрийската медия Heute пише в днешния си брой, че 26-кратният шампион на България далеч не е бил първият избор пред Дени Алар. 29-годишният футболист силно е желаел да се завърне в отбора на Щурм Грац – клубът, който е причината Алар да премине в Рапид, след като вкара 41 гола за отбора от Грац за двата сезона, превръщайки се в любимец на публиката.

Все пак Алар напусна Щурм, което разгневи привържениците на отбора, след което премина в Рапид. По-късно футболистът е признал пред близки до клуба, че това негово решение е било грешно и е поискан да се разкара от Хютелдорф, мястото, където се намира стадиона на Рапид Виена.

Друго издание от страната пък пише, че изборът на Дени Алар бил ограничен, въпреки че е предявил желанието си да се завърне в Грац, като единствената опция пред него е бил именно българския Левски. Наемът на Алар с отбора от „Георги Аспарухов” изтича през лятото на 2020-а година, след което може да продължи да играе за „сините”, ако Левски заплати трансферна сума към Рапид.