Временният наставник на Левски Георги Тодоров се надява отборът му да вземе мача си с Черно море, за да може да има шанс за второто място в калсирането и да избегне баража за Лига Европа. Но за да се случи това, "сините" трябва да се надяват и на победа на Лудогорец над ЦСКА в дербито на кръга, което е ден преди мача на Левски. 

"Относно мача в събота, за мен лично е по-добре Лудогорец да победи, защото ще имаме възможност да атакуваме второто място. Ние ако не победим обаче, никакви сметки не можем да си правим. Така че нека си вземем нашия мач", заяви Тодоров и сподели какво иска да види на терена срещу "моряците". 

"В неделя ще трябва да градим, ще има може би само една промяна. Ще има човек в средата на терена, който може да играе добър футбол. Не само ще се борим и ще играем агресивно, но и да играем добър футбол, за да спечелим", сподели още той и добави, че очаква сега момчетата му да са по-спокойни след победата над Ботев миналия кръг. 

"Тази седмица мина по-леко заради предишната победа, само те създават спокойствие. Радвам се от победата предишната седмица, надявам се да се покаже на терена. Имахме разговор с Костов, мисля, че разбра за какво става въпрос. Това са недопустими неща в професионалния футбол. Той каза, че е реагирал срещу публиката, но пак не е добре." 

"Черно море няма голяма проблеми, и в началото на сезона бяха сред стабилните отбори. Те ще бъдат освободени психически, защото не играят за нищо, Имат един наистина добър треньор и поддържат едно добро ниво. Ще ни бъде изключително трудно, трябва да прекъснем тази серия от 4 мача без победа на 'Герена". Не знам дали се е случвало друг път." 

"Трябва да подходим с агресия и желание, притеснява ме, че играчите се подвизават в известно напрежение. Ще с постарая да не е така, но това си зависи от тях. Ще се постарая да мсе без напрежение и да победим, защото е важно." 

"Надявам се да играят спокойно, няма причина да не е така. Играем на "Герена"! Трябва да търсим победата, не ме интересуват точките. Направиха хубав мач в Пловдив, това трябва да ги успокои. Наистина е тежко да нямаш победа четири мача на "Герена".", сподели още Тодоров. 

Според него все пак по-реалистична към момента изглежда възможността Левски да мине през бараж за Европа, така че победите до такъв евентуален мач са задължителни, за да може да влезе отборът със самочувствие в такъв сблъсък. 

"То е до характер. Не е много лесно в Левски, в ЦСКА е същото. Отговорността е голяма и не всеки може да я носи. Не съм останал с впечатление, че публиката ги притеснява. Тя ги подкрепя във всеки момент. Вие си спомняте преди какво беше - при равен мач какво ставаше на "Герена". Това е последният ни мач, евентуално може да има бараж. Ако не направим една добра игра и победим, ще е притеснително." 

"Надали има някой да не се притеснява, ако Левски пропусне участие в Европа. Не е проблем само на футболистите на Левски въпросът с характера, не бих казал, че са слабохарактерни. Сега говорим за Черно море, баражът е след две седмици, тогава ще говорим за него", заяви треньорът и говори за представянето на младите момчета.

"В групата за мача ще попадне Сейдахмет, всички други са здрави. Засега такава е политиката - да залагаме на млади момчета, надявам се да продължи и за в бъдеще. Станислав Иванов при мен вкара 38 гола при юношите."

"Предния мач имаше две ситуации първото полувреме, радвам се, че отбеляза гола, защото ще придобие по-голямо самочувствие и увереност за следващите мачове, при всички положения така ще стане", заяви Тодоров. 

Черно море няма голяма проблеми, и в началото на сезона бяха сред стабилните отбори. Те ще бъдат освободени психически, защото не играят за нищо, Имат един наистина добър треньор и поддържат едно добро ниво. Ще ни бъде изключително трудно, трябва да прекъснем тази серия от 4 мача без победа на 'Герена". Не знам дали се е случвало друг път. 

Трябва да подходим с агресия и желание, притеснява ме, че играчите се подвизават в известно напрежение. Ще с постарая да не е така, но това си зависи от тях. Ще се постарая да мсе без напрежение и да победим, защото е важно. 

Надявам се да играят спокойно, няма причина да не е така. Играем на "Герена"! Трябва да търсим победата, не ме интересуват точките. Направиха хубав мач в Пловдив, това трябва да ги успокои. Наистина е тежко да нямаш победа четири мача на "Герена".