Старши треньорът на Левски Георги Тодоров коментира предстоящия мач с ЦСКА от 35-ия плейофен кръг на Първа лига. Той заяви, че „сините“ играят за себе си, но допълни, че ще се радва, ако успеят да спрат устрема на „червените“ към титлата.

Както е известно, „армейците“ са на точка зад водача Лудогорец. Преди сблъсъка на Националния стадион пък Левски изоства на 6 точки от тима от Борисовата градина. 

Столичното дерби е на 21 май от 18:00 часа и ще може да бъде следено с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

В началото на брифинга Георги Тодоров сподели, че е в лошо настроение, тъй като минути преди да застане пред медиите, Деян Иванов му е съобщил, че е загубил татко си. Бащата на сърцатия юноша е починал на 48 години. Самият бранител нямаше да може да участва в предстоящата среща, тъй като е наказан.  

„Всички са здрави, единственият проблем е, че се надявам добре да възстановим хората и да се добре за следващия мач“, започна Тодоров.

Деян Иванов - храброто и голямо "синьо" сърце

„От първата минута е готов, беше му нарушена подготовката. Аз като дойдох беше контузен“, коментира специалистът, запитан за състоянието на Седрик Унтонджи.

На питане за Станислав Костов и контузията, която го мъчи, Тодоров обясни:  „Доста време игра на инжекции. Опитах се да го предпазя за мача с Лудогорец, но се наложи да влезе. Виждах, че можеше да спечелим. Почувства болки вчера, но ще видим как ще е. Трудно ще изкара 90 минути“.

„Не виждам какво спокойствие може да има. Играем с ЦСКА. Не смятам, че мачът е по-маловажен за нас. Ако спечелим, ще се надяваме още три дни на нещо повече. Това са мачове, които се чакат цяла година. Независимо от формата, те се печелят най-вече с характер“.

Георги Тодоров

източник: LAP.bg

„Те имат шанс за първото място. Добър съперник. Уважение към отбора им (бел. ред. - на ЦСКА), но утре трябва да излезем да играем добре и да търсим победата“.

„Реално, ако ние бием утре, ще имаме надежди за второто място, въпреки че в нашия шампионат трудно стават изненади. Това обаче минава само през победа в утрешния мач“.

„Ние играем за себе си и търсим победата. Дали ще ги откажем от титлата? Ще се радваме да ги откажем. След като ние не може да се намесим и те не трябва да са“.

„По-реалистичното е баражът. В края на краищата ЦСКА е 6 точки пред нас. Баражът ще е тежък дотолкова, доколкото си го направи ние. Зависи от нас“

„Аз смятам, че всичко е заслуга на играчите. Без тяхното желание, нищо нямаше да се случи. Дано продължи това. Само добрата игра и победите създават самочувствие и увереност в хората, а и предстои идването на нов треньор. Нормално е да ги погледне от най-добрата страна играчите и да си направи преценка кой ще му е нужен“.

„Няма какви съвети да давам на Хубчев. Ако той ги потърси, да. Но иначе не е редно“

„Като гледам мачове на ЦСКА, първите 20 минути правят тотална преса и след това се отдръпват. Не знам. Ние сме готови за всичко, но без да атакуваме и без удари към вратата, и желание за победата, трудно победа може да се извоюва“, допълни Тодоров.

„Не, тъга в никакъв случай не чувствам, че остават само два мача. Радвам, се, че се върнаха усмивките на играчите. Но заслугата е изцяло тяхна. Ако те не участваха активно в този процес, нямаше как да се случи това нещо“, коментира за финал треньорът.

Припомняме, че всички желаещи да гледат мача на живо могат да си закупят билети от касите днес, когато е последният срок. В деня на срещата пропуски няма да се продават на каса. Единствената възможност за закупуване ще бъде онлайн. Допускането до стадиона става само срещу представяне на лична карта. Срещата е квалифицирана като такава с висок риск, а мерките за сигурност ще са засилени.