Бившият футболист на Левски Димитър Телкийски приема радушно играта на „сините” в Първа лига под ръководството на Славиша Стоянович. Телкийски, който бе част от голямото поколение в Левски, което достигна четвъртфинал в Купата на УЕФА и влезе в групите на ШЛ, сподели, че първото място не би следвало да е опияняващо, а да действа мотивиращо на тима.

„Обединението между феновете показва, че нещата в отбора са положителни. Обстановката е добра за работа и се вижда дори и на мачовете”, бяха първите думи на Телкийски пред DIEMA SPORT.

„В игрови план няма промяна, но петте поредни победи дават самочувствие на отбора и той ще се подобрява оттук насетне. Тепърва предстои по-трудното,а лошото беше, че треньорът дойде при заварено положение и не можеше да променя много неща. По всяка вероятност още се запознава с отбора, но победите ще му донесат спокойствие”.

„Вижда се блясък в очите на футболистите, които искат да променят нещо. Има настроение в играта и това се вижда от хората отстрани. Дано отборът да продължи така. Лудогорец участва в групите на Лига Европа, а това е причина да увеличим разликата пред тях. Първото място е повод за надежда и оптимизъм, но и е задължаващо. Трябва да показваме постоянство в мачовете, тъй като в някой от тях едното играем добре, а второто сме неузнаваеми. То ще дойде от добра поредица, която е сега. Липсваше оптимизъм при „сините” привърженици през последно време и не смятам, че първото място е залъгващо. Видяхме срещу Берое, че стадионът бе силнопосетен и това трябва да продължава по този начин”, завърши Димитър Телкийски.