Левски победи Черно море с 1:0 като гост в двубой от 31-ия кръг на Първа лига. Сукуна донесе успеха на "сините" с попадение в 39-ата минута на срещата. Сукуп беше изгонен в 71-ата минута за втори жълт картон.

През първото полувреме Левски беше по-активния тим и закономерно откри резултата в 39-ата минута, след като Сукуна от няколко метра откри резултата.

Домакините имаха възможност да открият резултата в 5-ата минута чрез Балджийски, който не намери целта. Пет минути по-късно Венков спаси от попадение тима си, след като изчисти кълбото от голлинията.

До почивката Бабатунде Адениджи пропусна на два пъти да се разпише, но това стори Сукуна.

През втората част Георги Иванов направи две смени като изкара Балджийски и Лопес като пусна Коконов и Мартин Ковачев.

Въпреки това играта на домакините не вървеше, а в 69-ата минута Сукуп беше изгонен за втори жълт картон и напусна терена. В 77-ата минута Бабатунде Адениджи отново от изгодна голова ситуация прати топката над вратата. Малко по-късно и Нар не успя да вкара втори гол.

В 85-ата минута на срещата Краев имаше възможност да реализира втори гол, но се засуети и пропусна.

Левски временно излезе на втората позиция в класирането след този успех с актив от 59 точки и изпревари ЦСКА, който играе от 20:00 часа срещу Дунав. Черно море е 4-ти с 46.

Съставите на Черно море и Левски:

Черно море: Михайлов, Сукуп, Станчев, Венков, Николов, Цветков, Георгиев, Балджийски, Лопес, Илиев, Кузма

Левски: Кръстев, А. Ем. Александров, А. Др. Александров, Яблонски, Огнянов, Бурабия, Найденов, Адениджи, Краев, Нар, Сукуна

главен съдия: Ангел Ангелов