Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович за първи път ще има доста дилеми при избора на стартовия състав. Причините за това са няколко. На линия са завърналите се след травми Паулиньо, Филипе Нашименто и Яблонски, които не можеха да играят пълноценно в предишните двубои. В сметките вече попадат и новите попълнения Нуно Рейш и Богдан Вашчук.

При това положение Стоянович има богат избор от опции, а въпросителните са следните. Не е ясно кой ще бъде партньор на Ейолфсон в сърцето на защитата. Вариантите са три – Яблонски, Рейш или Белаид, който стартира неизменно от началото на сезона.

В средата на терена е сигурно, че ще започнат Тиам и Мариани, а за третото място „спорят“ Белмонт и Нашименто, който игра силно в контролата срещу Радник.

Завръщането на Паулиньо прави ситуацията по крилата изключително заплетена. Обертан и Кабрал играят силно от началото на сезона. Бразилецът пък вече заяви в интервю пред Дарик радио, че е готов да играе и централен нападател, но това едва ли ще стане точно сега.

По традиция от началото на кампанията Стоянович има дилема кой да води „сините“ в атака. Фаворити за позицията на номер 9 са Серджиу Буш, който все още няма гол в Първа лига през този сезон и Станислан Костов, който е вкарал четири пъти. В плановете попадат още Илия Димитров и Ривалдиньо, които обаче трудно ще хванат ръка на този етап.

Луан Виана тренира извънредно