Новият наставник на Левски Славиша Стоянович разкри впечатленията си след един месец на работа в клуба пред медиите в Словения. Той похвали "сините" за организацията и ги сравни с един от балканските колоси - Цървена звезда, с който успя да стане шампион на Сърбия, прекъсвайки дългогодишната хегемония на Партизан. 

Специалистът разкри, че преди да получи предложението от "Герена", вече е водел преговори да поеме отбор от Северна Европа. Но тогава се е намесил Спас Русев, споделил му е плановете си за развитие на клуба и той веднага се е съгласил да поеме столичния гранд. 

"Левски е абсолютен гигант и това може да се види на всяка крачка в София. В цялата страна, навсякъде, ти се сблъскваш с ентусиазирани фенове. Клубът има много общо с Цървена Звезда. А и самият факт, че станах шампион с този отбор, прави привържениците по-дружелюбни към мен."

"Много фенове на Левски дойдоха при мен да ми кажат как са гледали дербитата с Партизан в онзи шампионски сезон и колко са въодушевени, че ще работим заедно и как са се радвали при спечелването на трофея."

"Иначе преди да поема отбора, аз бях в напреднали преговори с отбор от Северна Европа и дори се готвех да го поема. Но тогава дойде обаждането от президента, харесах офертата му. Разбрахме се много бързо и всичко се реши за два дни. Когато той ми обясни какви са целите и какво иска от мен, нямах съмнение, че това е моето място."

"Даже след като дадох потвърждението си на Спас Русев, дойде още една оферта към мен от съвсем друг отбор. Но нямаше да е коректно да се отметна. Всичко тук е страхотно, задълженията се изпълняват коректно, както сме се разбрали."

"Единственото притеснително е, че дойдох в течение на сезона и това изисква повече усилия, защото трябва да изградим основите, да имплементирам философията си и т.н. Но като цяло съм много доволен от Левски, от София и от България", сподели Стоянович. 

Веднага след идването му започнаха сравнения с предшественика му Делио Роси и самите играчи го похвалиха за създаването на прекрасна атмосфера в съблекалнята. И му се отплатиха с пет поредни победи в петте мача, в които той е начело. 

"Хубаво е, че играчите мислят добре за мен. Да имаш добра атмосфера в съблекалнята е първото условие да постигнеш нещо голямо. Но все още сме само в началото. Има още много работа пред нас, а аз съм забранил на играчите си да изпадат в еуфория."

"Все още ни предстоят най-големите дербита с ЦСКА и Лудогорец. Аз не съм човек, който лесно се поддава на крайностите във футбола и затова съм забранил на играчите да си вирват носовете. При феновете е различно обаче. На последния ни мач с Берое напълниха стадиона, атмосферата беше страхотна."

"Но ние в никакъв случай не трябва да забравяме, че в България имаме страхотни съперници. Например, имаме един силен Лудогорец, който има 12 бразилци и още множество чужденци. ЦСКА също е хвърлил милиони за играчите си и е с много силен състав. Борбата за титлата ще е тежка и трябва да вървим стъпка по стъпка", добави Стоянович. 

"Знам, че най-доброто, което мога да направя, е да не чета българските медии. Но по улиците, по ресторантите, по събранията на феновете си личи, че атмосферата е добра около отбора. Но всичко зависи само от резултатите - настоящи и бъдещи", добави специалистът и направи сравнение между футбола у нас и останалите балкански страни. 

"Футболът в България е много подобен на сръбския. Харесвам страната и защото мога да разбера езика много лесно. Дори се опитвам да говоря малко български по телевизии и пресконференции. Искам да проговоря български възможно най-скоро. Възможно най-скоро!"

"В отбора си имам и една световна звезда като Габриел Обертан. Не знам каква е причината, но той се чувства великолепно в София. Той е най-голямата звезда в отбора ми, най-голямата звезда в България. Биографията му е феноменална, а треньорите, при които е бил, са най-великите. Миналото му говори само по себе си", добави специалистът.