Спортно-техническата комисия към БФС все пак отговори на молбата от Левски да бъде преразгледано решението й за насрочване на бараж между "сините" и Верея, в което обявиха мотивите си.

От СТК сториха това чрез сайта на БФС в 17:34, малко след като от Левски обявиха, че не са получили желания отговор до поставения от "Герена" срок - 17:00 ч.

Левски: Отговор от СТК няма, ще играем бараж

БФС призова: Нека няма насилие! Няма да погазим правилника си!

Ето становището на СТК до Левски:

"УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Във връзка с получена в СТК към БФС молба от ПФК “Левски” АД за преразглеждане на решението на Спортно-техническата комисия от 01.06.2017 г., определящо изиграването на футболна среща между ПФК “Левски” и ФК “Верея” на 04.06.2017 г. от 20:00 часа на стадион “Георги Аспарухов” за излъчване на отбора, който ще представя България в турнира на УЕФА “Лига Европа” през сезон 2017/2018, бихме желали да Ви уведомим за следното:

На свое извънредно заседание днес, 02.06.2017 г., Спортно-техническата комисия към БФС обсъди внимателно Вашата молба, както и посочените в нея аргументи. Единодушното решение на комисията е да остави молбата без последствия.

Комисията прие, че Посоченият от Вас текст в Устава на УЕФА, а именно чл. 62, ал. 5, няма отношение, тъй като в случая решението на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г., цитирано в молбата Ви, не е дисциплинарна санкция.

При формулиране на своето решение от 01.062017 г. членовете на Спортно-техническата комисия са се ръководили само и единствено от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на Българския футболен съюз за сезон 2016/2017, в която ясно и недвусмислено е посочено кои отбори трябва да се изправят един срещу друг за определяне на последния представител на България в турнира на УЕФА “Лига Европа”. Този плейоф, както и цялата система за провеждане на Първа професионална лига бяха избрани от самите клубове, които единодушно гласуваха за неговото утвърждаване за следващите 3 спортно-състезателни сезона на среща, проведена на 07.06.2016 г. Според нея, и по-точно според чл. 2, ал. 1, т. 3.1, буква “в” срещу заелия седмо място в крайното класиране на Първа лига се изправя отборът, заел последното място, даващо право на участие в “Лига Европа” за сезон 2017/2018. В конкретния случай това е ПФК “Левски” АД, който е трети в крайното класиране на Първа професионална лига.

Бихме желали, също така, да Ви напомним, че до този момент Българският футболен съюз не е обявил официално ФК “Дунав” за участник от името на България в турнира на УЕФА “Лига Европа”. Това не може да се случи преди да приключи процедурата по обжалване на ПФК “ЦСКА-София” АД пред Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 29.05.2017 г. за недопускане на клуба в европейските клубни турнири", написаха от СТК..