Перуанският футболист Хеан Деса явно си мислеше, че лесно ще избяга от Левски и ще си намери отбор в родината, но може би сметките му ще излязат криви. След като се върна в Перу за кратка почивка, изведнъж местните медии започнаха да пишат, че той е в плановете за селекция на отборите от Лима - Алианса и Университарио. 

А сега става ясно, че единият от тези два отбора се е отказал от възможността да го ангажира. Става въпрос за Алианса, чийто бивш играч е атакуващият футболист. Самият той беше обявил, че винаги би облякъл екипа на тима отново. 

"Хеан Деса е човек, който може да осигурява пространства по десния фланг на атаката. Но той не е приоритет в нашата селекция, защото е играч на Левски София. Имаме своите опции", сподели наставникът на тима Пабло Бенгоечея. 

Хеан Деса е заплашен с дисциплинарно уволнение, защото цяла седмица не си направи труда нито да се появи на лагера на "сините", нито да даде основателна причина за отсъствието си. Ако това се случи, той няма да може да играе за друг отбор, докато тече договорът му с Левски, който е за още две години.