Голмайсторът на Левски и Първа лига Станислав Костов изрази разочарованието си от равенството 2:2 срещу Септември София в 18-ия кръг на първенството. Нападателят, който в мача реализира своя 15-и гол от началото на кампанията, заяви, че в оставащите 2 срещи до края на годината „сините” са длъжни да вземат 6 точки.

 Макар Левски временно да излезе на второ място във временното класиране с 38 точки, колкото има и ЦСКА, ситуацията може да се промени предвид утрешното дерби между „червените” и лидера Лудогорец (44 пункта). До края на календарната година тимът от „Герена” има домакинство срещу силно играещия напоследък Етър и гостуване в Стара Загора срещу Берое. След ремито срещу предпоследния в таблицата, победите в тези срещи са повече от задължителни предвид шампионските претенции, които „сините” нееднократно изявиха.

„Да, със сигурност не сме доволни. Мислехме, че печелим срещата, а в 94-ата допуснахме гол, какъвто не биваше да допускаме. Доста труден за нас, бяхме близо до победата, но и Септември игра. Вкараха си гола, поздравявам ги”, каза Станислав Костов за DIEMA SPORT.

„Не мога да кажа дали са ни се получили нещата (в игрово отношение – б.р.). Два пъти ни изравниха, понякога е така. Всеки даде най-доброто от себе си. Вкараха ни два гола и загубихме точките в 94-ата минута, което е доста, доста неприятно за нас.

„Отдалечаваме се от върха, но не се отказваме. Имаме още два мача, в които да опитаме  да спечелим 6 точки. После идва ред на зимата подготовката, за да сме готови за следващата година, когато ще стартираме на чисто.

„Аз съм задължен да вкарвам заради моите съотборници, които ми създават възможности. Сега съм доволен, да, но ще се радвам повече да видя Левски на първото място.

„Имам лек проблем с аддуктора, но съм добре. Да, смениха ме накрая, но мисля, че всичко е наред”, заяви Костов накрая.