Собственикът на Левски Спас Русев сподели мнение в специално интервю за NOVA, че на стадион „Георги Аспарухов“ трябва да бъде издигнат паметник на един от най-успешните президенти на „сините“ Тодор Батков.

„Тодор Батков – би трябвало на него да му направят паметник на стадиона (бел. ред. – „Георги Аспарухов“). Този човек инвестира повече от 50 милиона лева, разби си бизнеса, здравето, направи какво ли не за този клуб, и накрая беше освиркван и обиждан“, каза Русев.

Тодор Батков

източник: LAP.bg

Адвокатът бе начело на тима от Герена от 2004 до 2015 година. Под негово ръководство Левски изживя едни от най-силните години в новата си история. Със Станимир Стоилов начело, отборът стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА и направи първия пробив от български тим в групите на Шампионската лига. След юриста Левски бе управляван от Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, преди Русев да придобие контролния пакет акции през лятото на 2016 година.

По-малко от 3 години след това, вековният тим е изправен пред нова смяна на собствеността. Очаква се на Общото събрание на 6 март Спас Русев да бъде наследен от бизнесмена Васил Божков. 

Цялото интервю на Спас Русев гледайте в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT в сряда, 13 февруари, от 20:00 часа.

Батков за продажбата на Левски: Би било добре за клуба

Русев: Повече от 2 години убеждавам Божков за Левски 

Павел Колев: Васил Божков ме покани в Левски, дълговете са над 30 млн. лв.