В навечерието на последното за сезона вечно дерби с Левски, ЦСКА ще влезе в мача с много настроение, висок дух и най-важното - играчите на Стамен Белчев демонстрират добра форма в края на сезона. "Червените" спечелиха категорично предишния мач с Левски с класическото - 3:0.

В този мач големият жокер, с който Стамен Белчев изненада, бе тактическата дисциплина, демонстрирана през всичките 90 минути. Висока и непрекъсната преса, това бе другият прийом, който играчите в червени екипи демонстрираха в предходното дерби между двата отбора. Индивидуалните грешки бяха сведени до минимум. Разбира се, всичко това не гарантира предимство в резултата в идния мач. От друга страна съдбата често пъти си е правила шега с уж по-добрия на хартия от двата отбора. Като цяло обаче втората част на сезона за ЦСКА - плейофната фаза, може да се отчете като повече от успешен.

В последния мач в Разград срещу шампионите от Лудогорец, "армейците" демонстрираха добър футбол. Имаше агресия, имаше разнообразие и доста фантазия в организацията на атаките. В този мач обаче се видяха и проблемите върху които трябва да работи спортно-техническият щаб. Грешката, която допусна младият капитан Божидар Чорбаджийски при гола, който отбеляза Светослав Дяков, показа, че в ситуации, в които отбраната е подложена на натсик, се допускат грешки от припряност, а понякога и от подценяване. Естествено, всеки може да допусне грешки, но колкото по-бързо играчите изчистят и този детайл, толкова по-скоро ще дойдат и така желаните победи срещу съперници като Лудогорец. В мача с "орлите" се видя, че ЦСКА е много близо до шампионите. Със сигурност собствениците, а и спортното ръководство ще направят необходимото по селекцията, за да се вдигне още нивото на отбора.

Мачът с Левски в неделя е директната битка за второто място в първенството. Засега в ролята на догонващ е съставът на Левски. Ако ЦСКА спечели дербито, на практика ще направи сезонът успешен и ще си гарантира директно участие в турнира Лига Европа. На пръв поглед решението на Гриша Гачнев да гласува доверие на Стамен Белчев, като наставник на тима в началото изглеждаше дискусионно. С резултатите, които постигна хасковилията, той показа, че всъщност решението на собственика е далновидно. Белчев внесе ред в играта на тима. Успя да подчини индивидуалните качества на чуждите играчи, както и на младите българи, и се видя видимият прогрес.

Най-сериозен ръст в представянето на терена демонстрира Кирил Десподов. Нападателят се наложи в първия отбор, бележи гол след гол, превърна се от млад талант във все по-ярка и значима личност в състава. Недялков също пасна като дялан камък и с постоянството и сигурността в играта си се превърна в национал. Чорбаджийски показа лидерски качества и логично получи капитанската лента. Китанов показва класа, но му трябва силна конкуренция, за да се увеличи залогът и в конкуретната среда да изчисти грешките, които допуска в някои мачове. Няма как да не се отбележи фактът, че двама други утвърдени български защитници като Станислав Манолев и Николай Бодуров дадоха също своят принос за стабилността в играта на отбора. В ЦСКА има и доста класа, придадена от чужденци като Арсенио Нунеш, Рубен Пинто, Фернандо Каранга. Едно е сигурно - на "Армията" показаха, че са на верен път и със сигурност в следващия шампинат "червените" ще влязат в директна битка за титлата с Лудогорец и едва ли на шампионите ще им е толкова лесно да грабнат титлата за седми път.


Сподели изживяванията си с GONG.BG! Направи ни съпричастни на твоите емоции, като споделиш видеа и снимки в социалните мрежи с #gong.

GONG.BG ти гарантира, че заснетите от теб кадри ще попаднат в страхотна видео компилация, която ще се появи на сайта броени часове след зрелището.
Не забравяй - #gong!