Левски ще се опита да запише втора пролетна победа, когато се изправи срещу Септември на Националния стадион „Васил Левски” в събота. Двубоят от 22-ия кръг на Първа лига обещава интересен треньорски сблъсък между бившия наставник на „сините” – и настоящ на септемврийци - Николай Митов и италианецът Делио Роси.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СЕПТЕМВРИ - ЛЕВСКИ ОТ 17,30 ЧАСА – МИНУТА ПО МИНУТА В GONG.BG,ПРЯКО ПО DIEMA SPORT, ОНЛАЙН НА PLAY DIEMA XTRA И НА ЧЕСТОТИТЕ НА ДАРИК РАДИО!

Двамата вече се изправиха един срещу друг при първата среща между съперниците през септември. Мачът завърши с успех 2:0 за „сините”, който освен дебютния гол на Габриел Обертан в първенството, донесе и много упреци към съдиите. Септември имаше претенции за неотсъдена дузпа малко преди Давид Яблонски да открие за „сините” преди почивката. Впоследствие септемврийци подадоха и жалба срещу съдийството на Ангел Ангелов и неговият екип.

След впечатляващото си оцеляване при визитата на Етър – от 0:3 до 3:3 – в Септември със сигурност моралът е на ниво. Хората на Николай Митов при всички положения ще се опитат да отмъкнат нещо от срещата срещу Левски, което ще им помогне да поддържат дистанцията пред отборите зад себе си, които до един са замесени в битката на дъното.

Левски от своя страна няма право на грешна стъпка, ако иска да желае да догони лидерите Лудогорец и ЦСКА. „Сините” не убедиха с представянето си при успеха 1:0 над Ботев Пловдив, който стана факт след късен автогол на Пламен Димов. При всички положения Делио Роси ще изиска реакция от своите футболисти, с която да се оправдае и мащабната селекция от зимата.

Някои интересни статистически данни преди мача:

Иван Тилев (Септември) записа 3 асистенции в последните два двубоя на новаците в елита – при 2:1 над Черно море и 3:3 срещу Етър, в тях пък Мартин Тошев вкара 4 от петте гола за тима.

Септември започна сезона със само спечелена 1 точка в първите си 6 домакинства, в следващите 4 мача у дома обаче събра 10 от възможните 12 пункта, с което отстъпва единствено на домакинската форма на Левски (с пълен актив от 12 точки вкъщи в този период).

С 1:0 срещу Ботев Пд в миналия кръг Левски стана третият отбор след Лудогорец и ЦСКА, осигурил си и на теория място в Топ 6 за втората фаза от първенството 5 кръга преди края на редовния сезон.

Единственото попадение в досегашните си 20 шампионатни двубоя за сините Габриел Обертан вкара във вратата на Септември – за 2:0 на 15 септември 2017 г., оттогава французинът изигра 12 поредни мача без гол.

Левски вкарва средно по един гол при своите гостувания – 10 в 10 срещи, със спечелените 13 точки на чужд терен е извън Топ 6 в подреждането.

Левски завърши наравно последните си 3 софийски сблъсъка в първенството – 2:2 с ЦСКА, 0:0 с Витоша и 1:1 със Славия.