Лудогорец победи Левски с 1:0 в дербито на 29-ия кръг на Първа лига. Клаудиу Кешеру се разписа директно от корнер в 83-ата минута, за да донесе успеха на шампионите. Румънският национал пропусна и дузпа в 52-ата минута на срещата, която беше отсъдена за игра с ръка на Вутов в наказателното поле, но Митрев спаси удара от бялата точка.

Лудогорец започна двубоя доста активно и в 7-ата минута Марселиньо стреля от няколко метра, но Митрев спаси, последва нов удар този път на Кешеру и отново синия страж беше на мястото си. В следващата минута Лукас Саша имаше страхотен шанс да се разпише, но стреля над напречната греда.

Левски отвърна с атака на Паулиньо, но Ренан следеше развитието на играта и улови топката. В 23-ата минута Натанаел опита далечен удар, но Митрев улови. Малко по-късно отново вратарят на "сините" беше на ниво. Левски отвърна с перфектна атака в 36-ата минута, Нашименто пусна към Прохазка по дясното крило, той центрира, Паулиньо опита да свали топката на Костов, но Ренан се намеси, а нападателят на "сините" беше извършил нарушение срещу вратаря на шампионите.

Левски - Лудогорец в снимки

Яблонски и Паулиньо създадоха напрежение в отбраната на Лудогорец до почивката, но гостите се справиха. В последната минута на първата част Сисиньо намери Марселиньо в наказателното поле на Левски, но там самоотвержена намеса на Ейолфсон спря нападателя на Лудогорец.

В 52-ата минута на двубоя Митрев спаси дузпа бита от Кешеру, а наказателния удар беше отсъден за игра с ръка на Вутов. Постепенно Лудогорец създаде няколко опасности пред Митрев, но гол не падаше.

Митрев се разплака след гола на Лудогорец

Левски също имаха една-две ситуации, но така и не съумяха да застрашат сериозно Ренан, който беше на мястото си.

В 83-ата минута на двубоя Кешеру се разписа директно от корнер като не остави никакви шансове на Митрев и с великолепна парабола прати кълбото в мрежата. Левски опита да натисне съперника в последните минути, но така и не сполучи.

Какво направи Кешеру?

Така след 11-ата си поредна победа Лудогорец отново е с 6 точки аванс пред ЦСКА с актив от 75 точки, а Левски с четвърта поредна загуба в първенството е четвърти с 50 точки..

Ето и съставите на двата отбора:

Левски: Митрев, Горанов, Ейолфсон, Паулиньо, Вутов, Тиам, Прохазка, Цветкович, Нашименто, Яблонски, Костов

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Натанаел, Саша, Моци, Форстър, Пластун, Дяков, Марселиньо, Мисиджан, Кешеру

Главен съдия: Никола Попов