Левски посреща Ботев в един от най-интересните мачове от 21-ия кръг, с който се подновява битката в Първа лига. Двубоят е на 18 февруари от 17.30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще може да бъде следен с Gong.bg, по GONG PLAY, по PLAY DIEMA XTRA, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Преди срещата Левски заема временното трето място в класирането с 39 точки, докато „канарчетата“ са пети с 32.

По време паузата „сините“ се подсилиха със седем нови попълнения. На „Герена“ се завърна Аймен Белаид, а към тима се присъединиха още Станислав Костов, Паулиньо, Ривалдиньо, Фелише Нашименто, Афонсо Фигейредо и Хали Тиам.

Петима пък си тръгнаха. Нападателят Жуниор Мапуку бе продаден за половин милион евро в Китай, Димитър Пиргов пое към Ботев, а Мики Орачев, Алекс Боримиров и Александър Любенов бяха преотстъпени.

Левски проведе подготовката си в Малта, а в проверките, които изиграха момчетата на Делио Роси, записаха пет победи две ремита и една загуба.

При Ботев, както бе споменато по-горе, Димитър Пиргов подсили защитата, а с него пристигна и бранителят Филип Филипов. Диего Кампос ще помага на пловдивчани в атака.

Разделилите се с носителя на Купата на България са шестима. Техните имена са: Фернандо Виана,Кристиян Димитров, Тони Тасев, Яя Меледже, Крум Стоянов и Радослав Апостолов.

По време на подготовката момчетата на Николай Киров изиграха седем контроли. В тях записаха две победи, две равенства и три загуби.