Отборът на Левски не успя да победи полупрофесионалния тим на Флориана в Малта. „Сините“ стигнаха едва до 2:2 в третата си контрола от зимната подготовка, която водят на Рицарския остров.

В първия си мач там Левски падна лошо от местния Хибърниънс с 0:3, а няколко дни по-късно записа победа със същия резултат на австрийския Волфсбергер.

Днес българският тим трябваше да преодолява пасив от два чисти гола, за да стигне поне до равенството срещу малтийския си съперник. Головете за „сините“ вкараха Холмар Ейолфсон и Станислав Костов, за когото това бе първи гол с екипа на тима от „Георги Аспарухов“.

Левски започна доста колебливо двубоя особено в защита. „Сините“ лесно допускаха нападателите на домакините да навлизат необезпокоявани в наказателното поле на Божидар Митрев, а първият шанс за гол в двубоя дойде още във втората минута.

След разиграване между Митрев и Гомес, испанецът загуби топката и буквално я предостави на Паолучи, който овладя и моментално стреля силно, но за късмет на българския страж, топката профуча на сантиметри от левия страничен стълб.

В 10-ата минута, ново неразбирателство в защитата на „сините“ позволи на Паолучи отново да обстрелва вратата на Митрев, но и този път изстрелът му бе неточен.

Само две минути по-късно обаче, Левски капитулира. Аймен Белаид сгреши фатално, след като не успя да пресече пас към Жуниньо Кабрал, който се пребори със защитника и стреля от близка дистанция, правейки безпомощен Митрев на вратата на „сините“.

В 25-ата минута домакините удариха за втори път, а точен отново бе Кабрал. Нападателят на Флориана реализира рядко красиво попадение с пета, след като отново се справи с опеката на Белаид в пеналта.

До края на първото полувреме Левски все пак успя да върне един от головете на малтийците. След изпълнение на фаул пред вратата на Флориана, топката бе изпратена в наказателното поле на домакините, Горанов се пребори с двама и пусна пас към Холмар Ейолфсон, който финтира други двама бранители и насочи коженото кълбо неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

През втората част темпото на игра бе видимо наруено заради многото смени в двата състава, но все пак Левски показа по-добро лице и успя да изравни. Дебютния си гол със „синята“ фланелка, макар и в контрола, вкара бившият нападател на ЦСКА Станислав Костов. Той се разписа с удар от границата на наказателното поле.

Следващият мач на Левски в Малта е срещу австрийския Флоридсдорфер.

ЛЕВСКИ - ФЛОРИАНА 2:2

Левски: Божидар Митрев, Иван Горанов, Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Аймен Белаид, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Габриел Обертан, Жорди Гомес, Васил Панайотов, Серджиу Буш

Треньор: Делио Роси

Флориана: Акпан, Алекс, Руис, Пепе, Артур, Писани, Наяр, Марселина, Вела, Паолучи, Кабрал

Треньор: Ернан Киеза

Вижте най-интересното от мача минута по минута.

Край на мача

90' - Две минути добавено време.

85' - Рошу бележи във вратата на Флориана, но попадението е отменено заради засада.

67' - ГООООЛ за ЛЕВСКИ! Станислав Костов успя да изравни за "сините" с хубав удар от границата на наказателното поле. 

64' - Заучено изпълнение на корнер от страна на Левски, който обаче не води до нищо интересно пред вратата на Флориана. 

61' - Страхотен шанс за Флориана. Микеле Паолучи стреля от изключително малък ъгъл, но не успя да фалцира добре топката, за да се озове тя в опразнената врата. Вместо това коженото кълбо премина успоредно на голлинията. 

60' - Хубава възможност за Левски. Топката бе изсипана в наказателното поле на Флориана, където Кабрал успя да играе с топката и да я насочи към вратата, но Акпан спаси.

60' - През втората част орбрът на Левски е по-активният на терена, а играта се води предимно в половината на малтийците.

52' - Хубав диагонален удар на появилият се на почивката Кабрал, но вратарят на Флориана успява да избие.

50' - Играта е спряна, за да се окаже лекарска помощ на контузения Жуниньо Кабрал.

В игра за Левски през второто полувреме се появяват Кръстев, Ангелов, Рошу, Кабрал, Костов, Станислав Иванов, Юруков, Найденов.

Начало на второто полувреме

Край на първото полувреме

45+1' - Какъв късмет за Левски! Паолучи бе изведен с дълъг пас пред наказателното поле на Левски, където незнайно защо Митрев бе излязал да го пресрещне. Нападателят на малтийците успя да финтира вратаря, но тъкмо преди да отправи удар към опразнената врата изгуби равновесие и стреля слабо, а Митрев успя да пресече. 

41' - Напрежение на терена след грубо влизане на Обертан в краката на Вела. 

38' - ГООООЛ за ЛЕВСКИ! "Сините" най-сетне успяха да отговорят с нещо интересно пред вратата на Флориана. След изпълнение на фаул, Горанов се пребори за топката с двама бранители на малтийците в наказателното поле и пусна пас към Холмар Ейолфсон, който финтира други двама играчи на Флориана и стреля силно в горния ляв ъгъл за 1:2!

25' - ГОООЛ! Второ попадение за Флориана! Отново Жуниньо Кабрал направи безпомощен Божидар Митрев след страхотно изпълнение с пета и груба грешка на Аймен Белаид. 

21' - Страхотен пропуск за Левски. Обертан намери по отличен начин Серджиу Буш след изпълнение на фаул, румънецът стреля, но стражът на малтийците изби. Холмар също стреля, но и той не успя да преодолее вратаря Акпан, който изби в корнер. 

16' - Роман Прохазка получава травма и има нужда от лекарска помощ. Играта е спраяна.

12' - ГОЛ за ФЛОРИАНА! След центриране в наказателното поле на Левски, Аймен Белаид не успя да изчисти топката и позволи на Кабрал да овладее, а след това и да отправи топчен удар в рамката на вратата за 1:0!

10' - Нова възможност за малтийците. След центриране отдясно към далечната греда, Артур успя да върне топката към Паолучи, който обаче не успя да стреля от 7-8 метра.

4' - Индивидуална игра на Обертан в наказателното поле на Флориана, но в крайна сметка топката му е отнета. 

2' - Първи шанс за гол в мача, който се разкрива пред домакините. След неубедителна игра на Митрев и Жорди Гомес, "сините" загубиха топката пред собственото си наказателно поле, Паолучи пое и стреля силно, но на сантиметри от левия страничен стълб на вратата. 

17,30 Начало на мача