Новият вратар на Лудогорец Пламен Илиев категорично отрече слуховете, че преди трансфера при разградчани е отхвърлил оферта на бившия си отбор Левски. Националът сподели, че такава не е имало, а самият той е много доволен от избора си.

Илиев говори за "Домът на футбола" от лагера на Лудогорец в Турция. "Кондиционно има какво да се желае, започнах преди едва няколко дни. Работих със Здравко Здравков и има време. Момчетата ги познавам, разговарям и с румънците. Получих обаждане от Лудогорец, първоначално подписах предварителен договор от лятото, после започнаха преговори между двете страни и се споразумяха."

"Около Нова година се случиха нещата, доста бързо се случиха. За мен беше много по-добре да дойда в Лудогорец сега през зимата. Лудогорец не може да разчита на никой играч, че ще е твърд титуляр. Всеки трябва да си заслужи мястото. Никой не ми е обещавал титулярно място."

"Не трябва аз да коментирам другите вратари в България. Откакто съм си тръгнал, Лудогорец върви само нагоре. Другите отбори също се опитват да изграждат бази. Лудогорец е точното място за един добър трансфер след това. Но е много рано да се говори затова."

Относно анкетата за Футболист на годината, Илиев коментира: "Не мога да кажа кой е трябвало да спечели, щом сте избрали Кирил Десподов, значи той е №1. Георги Петков също заслужаваше, отново се завърна в националния отбор, и той, и Тошко Неделев заслужаваха да са на първо място."

"Като година можехме да завършим и по-добре. Не можахме да запазим първото място в Лигата на Нациите, но като цяло оставихме позитиви от представянето на националния отбор. Винаги съм бил реалист, при всички положения не са големи (шансовете за класиране на Европейско б.р.), моето мнение е, че групата е много равностойна. Като изключим Англия, всички сме на едно ниво."

"Аз не съм отказвал оферта от Левски. Лудогорец плати не малка сума за мен при положение, че имах още 6 месеца от договора, щом съм в Лудогорец значи това съм искал. Поддържал съм връзка единствено с администратора в клуба, с никой друг не съм поддържал връзка."

"Докато съм бил там, финансови проблеми имаше единствено последната година. Старши треньор бе Георги Иванов, после Стойчо Стоев. При тях имаше известни забавяния, но всеки си получи всичко, не мога да говоря за финансови проблеми в Левски."

"Не съм човекът, който трябва да коментира Лeвски, тъй като вече съм в Лудогорец и в момента само Лудогорец има значение. Благодаря на Левски и феновете за времето, което съм бил там. Има си хора, които си решават, това са техни проблеми."

Илиев коментира и трудностите, които изпитва неговият колега Божидар Митрев: "Имаше много нападки към него, които не бяха основателни, които могат да са му повлияли. Той направи доста силен сезон, в който отново имаше нападки, които бяха необясними за мен. Той е мъжко момче, ще се завърне от това по-силен."

"Не бих казал, че съм бил недооценен (в Левски). През цялото време съм бил на вратата, с изключение на последната година, но тогава имах проблеми с контузии. Не мисля, че е останала горчивина в мен."

"Всички вратари се подобряват с всяка една тренировка, за силните страни може да каже моят треньор. Става все по-трудно, изискванията стават по-големи. Преди вратарите играха доста по-малко с крака, Лудогорец е един от отборите, при които вратарят трябва да играе добре с крака. Надявам се да го правя добре и в Лудогорец, има какво да работя. Имам още изисквания към себе си, със сигурност има какво да подобрявам. Цената е такава, каквато е платил Лудогорец в момента."