Левски победи Пирин с 3:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига. Жуниор Мапуку реализира хеттрик в 74-ата, 80-ата и 90-ата минута на двубоя. Домакините играха почти 15 минути в края с човек по-малко след червен картон на Сандев.

През първата част Левски се опитваше да преодолее добре групирания тим на домакините с центрирания в наказателното поле на съперника, но чисти голови положения нямаше.

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров доволен от победата

Обертан и Яблонски опитаха да преодолеят Макенджиев в опасни атаки, но не сполучиха. За Пирин Даниел Младенов и Костов опитаха да преодолеят Митрев, но несполучливо.

През втората част Левски заигра доста активно. Атаките на "сините" обаче се сблъскваха с отбраната на Пирин, а креативността сякаш липсваше. Всичко се промени след като на терена се появи Жуниор Мапуку, който замени Буш в 55-ата минута. Домакините пропуснаха златен шанс в 70-ата минута, когато Рениа получи добър пас, но от чиста позиция не успя да реализира гол за Пирин.

Делио Роси след двубоя с Пирин

В 74-ата минута Мапуку получи добър пас от Вутов и се разписа, а шест минути по-късно удвои след асистенция на Гомес. Малко преди това Сандев фаулира Обертан, който се измъкваше очи в очи с Макенджиев и беше изгонен с директен червен картон.

В добавеното време на двубоя Мапуку беше изведен в отлична позиция от Обертан и се разписа за 3:0

Така Левски спечели класически втория си мач под ръководството на Делио Роси и вече има 10 точки, колкото имат Лудогорец и ЦСКА. Пирин е на 11-ото място с 5 точки. 

Съставите:
Пирин: Макенджиев, Костов, Траянов, Башлиев, Костадинов, Младенов, Кирилов, Сандев, Николов, Паланков, Попев 
Левски: Митрев, Пиргов, Горанов, Вутов, Буш, Гомес, Прохазка, Цветкович, Яблонски, Обертан, Панайотов

Съдия: Николай Йорданов