Левски завърши годината с победа. За трети пореден път "сините" победиха с 1:0, като сега тяхната жертва беше Нефтохимик на "Герена". И пак попадението падна след почивката, а негов автор беше Бабатунде Адениджи. 

Така левскарите се възползваха от грешната стъпка на лидера Лудогорец и ще зимува само на четири точки от лидера от Разград. Бургазлии пък ще са предпоследни след тази развръзка. 

Още от първата минута на мача левскарите тръгнаха напред и търсеха гола от началото. Гостите се задоволяваха да отблъскват натиска им, но нямаха никакви опасности пред вратата на Боян Йоргачевич. 

Левскарите опитаха няколко далечни удара в началото, но без успех. Първият им реален шанс дойде в 14-та минута, когато Хеан Деса центрира от пряк свободен удар, Димитър Пиргов игра с глава, а топката се отклони от бедрото на Николай Дюлгеров, но гол нямаше. 

Последваха доста вихрени минути пред вратата на "шейховете", като в 18-та минута Пиргов стреля от границата на наказателното поле, но малко над вратата. Най-големият пропуск дойде в 22-та минута. 

Тогава Мехди Бурабия центрира успоредно на голлинията, Бабатунде Адениджи не успя да уцели топката сам срещу вратата, но тя стигна до Хеан Деса. Перуанецът стреля от движение, но двама защитници се хвърлиха и избиха. 

В 30-та минута нигериецът направи поредния си пропуск, след като стреля в тялото на вратаря от границата на наказателното поле. Три минути след това Адениджи най-после вкара, но попадението беше отменено заради засада при подаването на Прохазка към него. 

До почивката Прохазка направи още един пропуск, а в крайна сметка Нефтохимик не отправи нито един удар към противниковата врата и трябва да се радва, че не инкасира такъв. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Но това опълчение на бургазлии рухна в 47-та минута. Тогава Хеан Деса проби по фланга и центрира към Адениджи в наказателното поле. Нигериецът овладя на гърди и с хубав удар точно до гредата не остави шанс на вратаря Георгиев да реагира - 1:0.

"Сините" отправиха още няколко опасни удара, но ново попадение не последва. Едва в 64-та минута дойде и първият точен удар за Нефтохимик, но изстрелът от 30 метра на Николай Дюлгеров беше спасен от Боян Йоргачевич. 

Малко след това Мехди Бурабия направи невероятен пропуск. След детинска грешка в защитата на гостите топката стигна до него по диагонал на вратата. Но мощният му изстрел беше избит от Георгиев в корнер. 

Отново мароканецът с френски паспорт можеше да се разпише, при това по идентичен начин, в 72-та минута, но отново ударът му беше спасен от Янко Георгиев и второто попадение в мрежата на бургазлии беше предотвратено. 

Едва в последните минути на мача "нафтата" тръгна смело напред и дори имаше два удара към вратата, но те минаха на сантиметри встрани от вратата и изравнително попадение нямаше. Преди това пък на няколко пъти Бурабия и Краев не успяха да вкарат второ успокоителен гол и в крайна сметка мачът завърши с гол преднина и три точки за "сините".  

Левски: Боян Йоргачевич, Виктор Генев, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Александър Ем. Александров, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Хеан Деса, Бабатунде Адениджи, Антонио Аниете;

Резерви: Иван Чворович, Мики Орачев, Ивайло Найденов, Сърджан Лукин, Франсис Нар, Божидар Краев, Илиан Мицански;

Нефтохимик: Янко Георгиев, Яни Пехливанов, Костадин Велков, Виктор Хомей, Емануил Манев, Любомир Божинов, Мариян Огнянов, Михаел Орачев, Николай Дюлгеров, Иван Вълчанов, Венцислав Христов;

Резерви: Стоян Колев, Иво Малинов, Ангел Грънчов, Марко Ранджелович, Кристиян Парашкевов, Румен Руменов, Живко Петков.