Защитникът на Берое Павел Виданов даде обширно интервю пред официалния сайт на клуба след нулевото равенство с Левски в Стара Загора. Бранителят остана доволен от показаното и и сподели, че хиксът е бил най-справедливия резултат в мача.

Ето какво сподели още опитният Виданов:

– Мнението ти за мача?

– Добър двубой за стандартите на българския футбол. И двата отбора се опитаха да спечелят двубоя, и двата отбора имаха своите положения – ние нашите, те техните. През първото полувреме и двата отбора не бяхме толкова активни и не толкова искащи да създаваме положения, въпреки че ние създадохме нашите положения и може би трябваше да вкараме едно от тях. Но с оглед на мача и двата отбора заслужено си поделят по една точка. Поздравявам нашият отбор, че се старахме и играхме. Всеки един мач трябва да показваме това желание и да подобряваме още повече нещата, за да може да играем още по-добър футбол. Това е нашата идея, това искаме.

– Как се чувстваш с Иван Иванов, изиграхте пълни 90 минути в центъра на отбраната?

– С него се познаваме от деца, в ЦСКА сме играли може би от 14 годишна възраст. Годините ни разделиха след мъжкия отбор на ЦСКА, кой по чужбина, кой напред-назад. Мисля се видя, че без да сме играли 7-8 години заедно си паснахме и няма проблеми, поне така си мисля, че изглеждаше днес.

– До къде може да стигне „Берое“ през този сезон?

– Нашите амбиции и цели са големи. Искаме да надграждаме, искаме да развиваме отбора, искаме да развиваме всеки един лично и поотделно и по този начин да изградим по-добър отбор. Целите са ни високи и искаме да взимаме максимума от всеки един мач, колкото и клиширано да звучи. Целта е всеки един мач да играем по-добре. Това, което иска от нас треньорът да го изпълняваме по най-добрия начин, да се раздаваме, да правим добър колектив и да сме конкурентноспособни на големите отбори, имам предвид ЦСКА-София, „Левски“, „Лудогорец“. На тези, които в България са утвърдени и с годините винаги са били фаворити. Ако искаме да бъдем добър отбор трябва да играем и побеждаваме тези отбори. Или поне да играем като равен с равен с тях, един път може да загубиш, един път може да спечелиш.

– Запазва се тенденцията през този сезон „Берое“ да печели повече точки като гост. Сега предстои тежък мач с „Лудогорец“…

– Мисля, че този сезон взехме доста точки навън. „Лудогорец“ няма какво да ги коментираме, знаете за какъв отбор става въпрос. Ще се опитаме да играем по най-добрия начин, който сметне треньорът и ще използваме нашите силни страни и техните слаби съответно т.к. всеки един отбор има такива, за да може да спечелим и да се поздравим с успех. Ние отиваме да играем и да спечелим, не отиваме като обречени и от сорта това е „Лудогорец“ и край. Ние сме „Берое“ и отиваме да играем по начин, който подобава на нашият отбор. „Берое“ е 100 годишен клуб с традиции. Мисля, че показваме едно израстване през последните 3 месеца откакто сме заедно. Ще се стараем още да подобряваме играта и да печелим дори срещу „Лудогорец“. Защо не? Видяхме, че не са непобедими и те губят точки. Мисля, че с „Пирин“ загубиха точки. Не мисля, че в момента са този „Лудогорец“ от преди 1-2 години, когато беше напълно ненадиграваем отбор в нашето първенство. Сега имаме нашите шансове и трябва да си ги използваме.

– Това, че „Лудогорец“ през седмицата има мач в Лига Европа ще ви помогне ли по някакъв начин?

– В България сме свикнали да казваме, че отборите не са готови да играят през 3-4 дни мачове и в такъв сгъстен цикъл, но през годините „Лудогорец“ натрупа този опит. Имат опитни футболист и добра скамейка, която може да замени ако има изморени или контузени. Може да има някаква умора, но те са догонващи в първенството и ще искат да спечелят. Ние трябва да се борим за нашето и също да печелим мачове.